Ομελέτα η πασχαλινή

Ομελέτα η πασχαλινή! Και γιατί παρακαλώ πασχαλινή; Μα για τον απλούστατο λόγο ότι περιέχει μέσα ψιλοκομμένο αρνάκι απ’ την Κυριακή του Πάσχα.
Ξέρω ότι υπάρχουν πολλές ιδέες και συνταγές για το πως μπορούμε να καταναλώσουμε το αρνάκι που μας περίσσεψε, εδώ εγώ σας προτείνω αυτήν την εύκολη και πεντανόστιμη ομελέτα που προέκυψε όπως φαίνεται και καταλαβαίνετε, από υπόλοιπα που υπήρχαν στο ψυγείο μετά την ημέρα του Πάσχα.
Εννοείται ότι η ομελέτα μπορεί να γίνει με ό,τι κρέας, όποια μέρα και όποια εποχή μας τύχει αυτό.

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 2 αβγά
  • 1 μπολάκι αρνάκι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 1 μικρή πατάτα
  • 2 μεγάλα μανιτάρια
  • Μερικά τοματίνια
  • 1 μπολάκι γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γ. τσιμένι (μείγμα 4 μπαχαρικών – λάδι, πιπέρι, πάπρικα – με τα οποία φτιάχνουν το περίβλημα του παστουρμά).
  • Άνηθο
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγο τρίμμα φρυγανιάς

Διαδικασία

  • Κόβω σε κυβάκια την πιπεριά, την πατατούλα, τα μανιτάρια, τα τοματίνια.

  • Στο ίδιο ταψάκι που θα ψήσω την ομελέτα και αφού το έχω λαδώσει με αρκετό ελαιόλαδο, ρίχνω όλα τα παραπάνω ψιλοκομμένα λαχανικά συν το αρνάκι, τη γραβιέρα και την κάπαρη, συν τα δυο αβγά. Πασπαλίζω με ελάχιστο αλάτι, την πάπρικα και το τσιμένι. Ρίχνω και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Πασπαλίζω με φρυγανιά και ραντίζω πάλι με λίγο ελαιόλαδο.

  • Ανακατεύω απαλά και προσεχτικά όλα τα υλικά

  • Ψήνω σε καλά προθεμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, αρχικά για 10 λεπτά στους 250 βαθμούς και μετά άλλα 20 λεπτά στους 200 β.

  • Η ομελέτα έτοιμη, ζουμερή όσο πρέπει και γκρατσανιστή όπως ακριβώς τη θέλω. Σερβίρω με σαλάτα μαρουλιού.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *