Το τσίπουρο οπωσδήποτε δροσερό να συνοδεύει το πολύχρωμο πιάτο της ζεστής μυδοπιπεροσαλάτας. Βεράντα, ζεστή παρέα και το αεράκι να δροσίζει τις καλοκαιρινές βραδινές ώρες. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Α, και το ραδιόφωνο σε χαμηλή ένταση, με τα τραγούδια και τις μουσικές που αγαπάς. Καλή σας απόλαυση.
Υλικά
- 1 κιλό φρέσκα μύδια
- 3 πιπεριές, κόκκινη, πράσινη, κίτρινη
- 4 ντοματούλες σφιχτές
- Σκελίδες σκόρδου, όσες περισσότερες το καλύτερο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πάπρικα
Εκτέλεση
- Καθαρίζω καλά τα μύδια, αφαιρώ το γενάκι τους και τα αχνίζω για 3-4 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν. Πλένω καλά τις πιπεριές τις κόβω σε λωρίδες, πλένω τις ντοματούλες τις κόβω σε τέταρτα, καθαρίζω τις σκελίδες σκόρδου και τις κόβω σε φετούλες.
- Σοτάρω πρώτα τις φετούλες σκόρδου με το ελαιόλαδο, προσθέτω τις πιπεριές, ανακατεύω καλά ώσπου να πέσει ο όγκος τους και τότε ρίχνω τα βρασμένα μύδια και τις ντοματούλες. Αλατοπιπερώνω, ανακατεύω μια τελευταία φορά και σερβίρω.
Καλή σας απόλαυση
Leave a Reply