Λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς και μύδια

Black is black και black is beautiful. Όταν μάλιστα είναι και άκρως tasteful, σερβιρισμένο με μύδια και κατακόκκινα ντοματίνια και σκόρδα και ούζο και καλοκαιρινή διάθεση, τότε το black είναι το απόλυτο γευστικό καλοκαιρινό χρώμα. Κι αν σας μπέρδεψα, που δε νομίζω, με ξέρετε πια, οι γλαφυρές juicy  φωτογραφίες που ακολουθούν θα σας πουν λεπτομερέστερα τι εννοούσα στις πρώτες δυο σειρές του μικρού προλόγου μου.

Υλικά (για 2 μεγάλες μερίδες)

  • 250 γρ. λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς (υπάρχουν πακέτα των 250 γρ. στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 1 κιλό μύδια
  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 5-6 σκελίδες σκόρδου
  • Ελαιόλαδο
  • Φρέσκια ρίγανη (δεν πάω πουθενά χωρίς τα φρέσκα μυρωδικά μου. Αγοράστε γλαστράκια, κάνουν τη διαφορά στη γεύση)
  • Αλάτι, πάπρικα
  • 1 σφηνάκι ούζο

Εκτέλεση

  • Καθαρίζω καλά τα μύδια, αφαιρώ το γενάκι τους, τα πλένω, τα αχνίζω και βγάζω την ψίχα τους. Τα αφήνω στο ψυγείο.

  • Βράζω τα λιγκουίνι. Προτιμότερο al dente, 8 λεπτά ήταν αρκετά. Καθαρίζω τις σκελίδες σκόρδου και τις ψιλοκόβω. Πλένω καλά τα ντοματίνια και και τρυπάω σε 2-3 σημεία.Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω τις σκελίδες σκόρδου με αρκετό ελαιόλαδο. Σοτάρω 1-2 λεπτά και αμέσως ρίχνω και τα ντοματίνια. Σοτάρω αρκετά, ώσπου να σκάσει λίγο η φλούδα τους. Τέλος ρίχνω και τα καθαρισμένα μύδια, αλατοπιπερώνω και σβήνω με το ούζο. Αφήνω όλα τα υλικά μου 2-3 λεπτά.

     

  • Σβήνω τη φωτιά, ρίχνω στο τηγάνι τα λιγκουίνι, ανακατεύω καλά και πασπαλίζω με πολλά φυλλαράκια από την φρέσκια ρίγανη.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *