• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ζυμαρικά 0

Λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς και μύδια

By Dimitra Cherouvim · On 03/08/2017

Black is black και black is beautiful. Όταν μάλιστα είναι και άκρως tasteful, σερβιρισμένο με μύδια και κατακόκκινα ντοματίνια και σκόρδα και ούζο και καλοκαιρινή διάθεση, τότε το black είναι το απόλυτο γευστικό καλοκαιρινό χρώμα. Κι αν σας μπέρδεψα, που δε νομίζω, με ξέρετε πια, οι γλαφυρές juicy  φωτογραφίες που ακολουθούν θα σας πουν λεπτομερέστερα τι εννοούσα στις πρώτες δυο σειρές του μικρού προλόγου μου.

Υλικά (για 2 μεγάλες μερίδες)

  • 250 γρ. λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς (υπάρχουν πακέτα των 250 γρ. στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 1 κιλό μύδια
  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 5-6 σκελίδες σκόρδου
  • Ελαιόλαδο
  • Φρέσκια ρίγανη (δεν πάω πουθενά χωρίς τα φρέσκα μυρωδικά μου. Αγοράστε γλαστράκια, κάνουν τη διαφορά στη γεύση)
  • Αλάτι, πάπρικα
  • 1 σφηνάκι ούζο

Εκτέλεση

  • Καθαρίζω καλά τα μύδια, αφαιρώ το γενάκι τους, τα πλένω, τα αχνίζω και βγάζω την ψίχα τους. Τα αφήνω στο ψυγείο.

  • Βράζω τα λιγκουίνι. Προτιμότερο al dente, 8 λεπτά ήταν αρκετά. Καθαρίζω τις σκελίδες σκόρδου και τις ψιλοκόβω. Πλένω καλά τα ντοματίνια και και τρυπάω σε 2-3 σημεία.Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω τις σκελίδες σκόρδου με αρκετό ελαιόλαδο. Σοτάρω 1-2 λεπτά και αμέσως ρίχνω και τα ντοματίνια. Σοτάρω αρκετά, ώσπου να σκάσει λίγο η φλούδα τους. Τέλος ρίχνω και τα καθαρισμένα μύδια, αλατοπιπερώνω και σβήνω με το ούζο. Αφήνω όλα τα υλικά μου 2-3 λεπτά.

     

  • Σβήνω τη φωτιά, ρίχνω στο τηγάνι τα λιγκουίνι, ανακατεύω καλά και πασπαλίζω με πολλά φυλλαράκια από την φρέσκια ρίγανη.

Καλή σας επιτυχία

αλάτιελαιόλαδολιγκουίνιμύδιντοματίνιούζοπάπρικαρίγανησκόρδο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ζυμαρικά

    Κριθαράκι + μπριάμ (mixed)

  • Ζυμαρικά

    Πέννες με μανιτάρια και κρεμμύδια

  • Ζυμαρικά

    Κρέπες με πικάντικα μανιτάρια

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License