• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ζυμαρικά 0

Λαζάνια λαχανικών με πλευρώτους

By Dimitra Cherouvim · On 08/01/2019

Τι μαγειρεύεις για την φαμίλια, μια ηλιόλουστη, φωτεινή αλλά πολύ κρύα ημέρα; Και όταν λέμε κρύα, εννοούμε εκεί γύρω στους μηδέν βαθμούς, μιας και ο χθεσινοβραδινός, χιονάτος “Τηλέμαχος” τα σκέπασε όλα, μα όλα, αχνίζοντας ακόμα και το κέντρο της πρωτεύουσας.  Ξέρω, ξέρω το πρώτο φαγητό που έρχεται στο νου, είναι μια καυτή σούπα που θα ηρεμήσει σώμα και ψυχή. Όπως ένας καυτερός κόκκινος τραχανάς, που άναψε φωτιά στο στομάχι μας, μια αντίστοιχη χιονισμένη μέρα του 2017. Και τι σύμπτωση, κοιτώντας τις ημερομηνίες και του τραχανά και του σημερινού μου φαγητού, συμπίπτουν με αρκετή ακρίβεια. Γενάρης 10 του μήνα το χιόνι στην ταράτσα μας με τον τραχανά, Γενάρης 8, το χιόνι πάλι μας επισκέπτεται. Αυτή τη φορά θα το υποδεχτώ με ζυμαρικά. Για την ακρίβεια με λαζάνια με λαχανικά, όπως λέει η μεγάλη συσκευασία που μου ήρθε από τα όμορφα και χιονισμένα επίσης Καλάβρυτα. Και όχι δεν θα τα κάνω με κρέας ή κιμά. Κατά καλή σύμπτωση είχα ένα δισκάκι με τα υπέροχα πλευρώτους, η αλήθεια για άλλη συνταγή. Αλλά επειδή η ευελιξία στην κουζίνα πρέπει να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τη νοικοκυρά και εύκολα και ανάλογα με το τι υπάρχει στα ντουλάπια και στο ψυγείο πρέπει να προσαρμόζεται, ειδικά σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης (λέμε τώρα), ένα ζεστό πιάτο πολύχρωμων λαζανιών με ζουμερά πλευρώτους και τριμμένη κεφαλογραβιέρα είναι αυτό που ακριβώς χρειάζεται αυτή η δροσερή… μπρρρρρρρ μέρα.
Επί το έργον λοιπόν και κυρίως επί του πιάτου!

Υλικά

  • 500 γρ. λαζάνια λαχανικών “ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ”, δεκτά και από άλλες περιοχές… χι χι χι
  • 500 γρ. πλευρώτους
  • 200 ml ελαφριά κρέμα γάλακτος
  • Κεφαλογραβιέρα
  • Σκελίδες σκόρδου
  • Ελαιόλαδο και βούτυρο γάλακτος
  • Λευκό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζω νερό σε μεγάλη χύτρα να βράσει για τα λαζάνια μας.

  • Καθαρίζω τα πλευρώτους με ένα καθαρό, βαμβακερό πανάκι και αφαιρώ τα σκληρά τους κοτσανάκια.
  • Καθαρίζω και πολτοποιώ αρκετές σκελίδες σκόρδου, όσες αντέχει κάθε νοικοκυρά και η φαμίλια της.
  • Σοτάρω ελαφρά τα πολτοποιημένα σκόρδα. Ρίχνω τα πλερώτους κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, τα σοτάρω καλά και τα σβήνω με ένα ποτήρι λευκό κρασί. Αλατοπιπερώνω, αφήνω να εξατμιστεί το κρασί και να μαλακώσουν καλά τα μανιτάρια.

  • Ρίχνω στο τηγάνι όλη την κρέμα γάλακτος.

  • Τα σερβίρω πάνω από τα έτοιμα, al dente λαζάνια. Πασπαλίζω με τριμμένη κεφαλογραβιέρα και κόκκους κόκκινου πιπεριού.

Καλή σας επιτυχία

 

αλάτιβούτυρογάλακτοςελαιόλαδοκεφαλογραβιέρακρασίκρέμαγάλακτοςλαζάνιπιπέριπλευρώτουςσκόρδο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ζυμαρικά

    Σπαγγέτι σε σάλτσα τοματίνι και βασιλικού

  • Ζυμαρικά

    Σπαγγέτι βρούβας τα ταπεινά

  • Ζυμαρικά

    Σαλιγκάρια pasta-με κιμά και τυριά

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License