• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ψάρια 2

Λαβράκια σκορδάτα

By Dimitra Cherouvim · On 27/01/2015

Όταν σου έρχονται πεσκέσι δυο όμορφα “ζωντανά” λαβράκια, έστω και ιχθυοκαλλιέργειας, αλλάζεις το μαγειρικό σου πρόγραμμα, ώστε να απολαύσεις το δώρο το συντομότερο δυνατόν. Επιλέγεις δε και τον απλούστερο  τρόπο μαγειρέματος, όπως είναι αυτός του γκριλ για να έχεις ένα γρήγορο και γευστικότερο αποτέλεσμα αυτού του νόστιμου ψαριού.
Η αλήθεια είναι ότι εκτός από τα ψάρια που μου αρέσουν πολύ και τα φτιάχνω τακτικότατα, μου αρέσουν πολύ και τα σκόρδα. Τώρα θα μου πεις τι σχέση έχουν τα ψάρια με τα σκόρδα;! Έλα όμως που στη δική μου κουζίνα τα σκόρδα έχουν την τιμητική τους  στα περισσότερα φαγητά. Έτσι λοιπόν δεν υπάρχει περίπτωση να βάλω ψάρι στο φούρνο ή γκριλ και να μην βάλω και πολλές σκελίδες σκόρδου και μάλιστα ακαθάριστες.
Η γλύκα δε του ψημένου σκόρδου μέσα στα φλούδια του, είναι κάτι το φανταστικό.
Έτσι για άλλη μια φορά έβαλα γύρω από τα λαβράκια μου καμιά δεκαριά σκελίδες και τις οποίες αφού τις καθάρισα, τις έλιωσα και τις έδεσα με λαδολέμονο, το οποίο και έριξα πάνω από τα ψημένα ψάρια.
Το αποτέλεσμα συγκλονιστικό, για κάποιον βέβαια που αγαπάει τα σκόρδα. Είναι όμως μια γευστική εμπειρία, ακόμα κι αν δεν την υιοθετήσετε. Για μια φορά όμως αξίζει τον κόπο.

slh-clear-springs-phantoms-wb.jpg-crop

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 2 λαβράκια
  • Κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης
  • 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φετούλες
  • Χυμό από ένα λεμόνι και το ξύσμα του
  • Σκελίδες σκόρδου ακαθάριστες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

20150123_0003

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζω καλά τα ψάρια από τα λέπια τους με ένα πιρούνι.
  2. Σε ένα ταψάκι, ή πυρέξ στρώνω πρώτα τις φέτες λεμονιού, σκορπάω τις ακαθάριστες σκελίδες σκόρδου και βάζω τα κλωναράκια της ρίγανης.
  3. Αλατοπιπερώνω τα ψάρια, και τα βάζω μέσα στο πυρέξ και πάνω από τα κλωναράκια της ρίγανης.
  4. Τα πασπαλίζω με το ξύσμα λεμονιού και τα περιχύνω με αρκετό ελαιόλαδο.
  5. Ψήνω στο γκριλ στους 250-300 βαθμούς για 10 λεπτά από κάθε πλευρά του ψαριού.
  6. Καθαρίζω και λιώνω με πιρούνι τις ψημένες σκελίδες σκόρδου και τις αναμειγνύω με το λαδολέμονο με το οποίο θα σερβίρω τα ψάρια μου

20150123_0008 20150123_0011 20150123_0012 20150123_0015 20150123_0016 20150123_0019 20150123_0020

Καλή επιτυχία

αλάτιελαιόλαδολαβράκιλεμόνιρίγανησκόρδο
Share Tweet

You Might Also Like

  • Ψάρια

    Ξιφίας στη γκριλιέρα

  • Ψάρια

    Λίτσες με λαχανικά στο φούρνο

  • Ψάρια

    Τόνος μπριαμ

2 Comments

  • delightful area says: 28/01/2015 at 10:41 am

    Χαίρομαι που τα ευχαριστηθήκατε, θα μεταφέρω τις εντυπώσεις! Κι εγώ θα υιοθετήσω τη συνταγή, μου αρέσουν πολύ οι αξεφλούδιστες σκελίδες σκόρδου στο φούρνο!

    Reply
    • Dimitra Cherouvim says: 29/01/2015 at 10:11 pm

      Τα λαβράκια ήταν πεντανόστιμα και από μόνα τους. Με το δυνατό σκορδάτο λαδολέμονο όμως, η γεύση τους απογειώθηκε!

      Reply

    Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License