Όταν σου έρχονται πεσκέσι δυο όμορφα “ζωντανά” λαβράκια, έστω και ιχθυοκαλλιέργειας, αλλάζεις το μαγειρικό σου πρόγραμμα, ώστε να απολαύσεις το δώρο το συντομότερο δυνατόν. Επιλέγεις δε και τον απλούστερο τρόπο μαγειρέματος, όπως είναι αυτός του γκριλ για να έχεις ένα γρήγορο και γευστικότερο αποτέλεσμα αυτού του νόστιμου ψαριού.
Η αλήθεια είναι ότι εκτός από τα ψάρια που μου αρέσουν πολύ και τα φτιάχνω τακτικότατα, μου αρέσουν πολύ και τα σκόρδα. Τώρα θα μου πεις τι σχέση έχουν τα ψάρια με τα σκόρδα;! Έλα όμως που στη δική μου κουζίνα τα σκόρδα έχουν την τιμητική τους στα περισσότερα φαγητά. Έτσι λοιπόν δεν υπάρχει περίπτωση να βάλω ψάρι στο φούρνο ή γκριλ και να μην βάλω και πολλές σκελίδες σκόρδου και μάλιστα ακαθάριστες.
Η γλύκα δε του ψημένου σκόρδου μέσα στα φλούδια του, είναι κάτι το φανταστικό.
Έτσι για άλλη μια φορά έβαλα γύρω από τα λαβράκια μου καμιά δεκαριά σκελίδες και τις οποίες αφού τις καθάρισα, τις έλιωσα και τις έδεσα με λαδολέμονο, το οποίο και έριξα πάνω από τα ψημένα ψάρια.
Το αποτέλεσμα συγκλονιστικό, για κάποιον βέβαια που αγαπάει τα σκόρδα. Είναι όμως μια γευστική εμπειρία, ακόμα κι αν δεν την υιοθετήσετε. Για μια φορά όμως αξίζει τον κόπο.
Υλικά (για 2 άτομα)
- 2 λαβράκια
- Κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης
- 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φετούλες
- Χυμό από ένα λεμόνι και το ξύσμα του
- Σκελίδες σκόρδου ακαθάριστες
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Καθαρίζω καλά τα ψάρια από τα λέπια τους με ένα πιρούνι.
- Σε ένα ταψάκι, ή πυρέξ στρώνω πρώτα τις φέτες λεμονιού, σκορπάω τις ακαθάριστες σκελίδες σκόρδου και βάζω τα κλωναράκια της ρίγανης.
- Αλατοπιπερώνω τα ψάρια, και τα βάζω μέσα στο πυρέξ και πάνω από τα κλωναράκια της ρίγανης.
- Τα πασπαλίζω με το ξύσμα λεμονιού και τα περιχύνω με αρκετό ελαιόλαδο.
- Ψήνω στο γκριλ στους 250-300 βαθμούς για 10 λεπτά από κάθε πλευρά του ψαριού.
- Καθαρίζω και λιώνω με πιρούνι τις ψημένες σκελίδες σκόρδου και τις αναμειγνύω με το λαδολέμονο με το οποίο θα σερβίρω τα ψάρια μου
Καλή επιτυχία
Leave a Reply