• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Σαλάτες 0

Κοτοσαλάτα (grilled) με αβοκάντο

By Dimitra Cherouvim · On 07/03/2019

Και… είναι σαν να μπαίνει η Άνοιξη, είναι σαν να μπαίνει η Άνοιξη…
Ναι είναι σαν να μπαίνει η Άνοιξη, έτσι στα ξαφνικά Μαράκι μου με τη λουλουδάτη ή λολαδάτη κοτοσαλάτα μου με το υπέροχο, βελούδινο και άκρως σούπερ αβοκάντο, που πλέον εκτός από σαλάτα μπορεί να καταναλωθεί και ως κύριο μεσημεριανό ή βραδινό πιάτο. Γι’ αυτούς που κάνουν διατροφή, γι’ αυτούς που δεν κάνουν διατροφή και γι’ αυτούς που εκτός από το στομάχι θέλουν να τέρπουν και την αίσθηση της όρασης!

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 2-3 φιλετάκια από μπουτάκι κοτόπουλου. Γίνεται και με στήθος, αλλά σίγουρα το μπουτάκι είναι πιο τρυφερό και ζουμερό.
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 2 λόλες, πράσινη και μωβ
  • Ελαιόλαδο
  • Το χυμό από ένα λεμόνι

Υλικά για τη μαρινάδα του κοτόπουλου

  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. καυτερή πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμά
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Από το πρωί τεμαχίζω τα φιλετάκια σε κύβους. Ανακατεύω σε ένα μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας, βάζω μέσα το κοτόπουλο, ανακατεύω καλά, σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο ως την ώρα του φαγητού. Όσο περισσότερο χρόνο το κοτόπουλο με τη μαρινάδα, τόσο το καλύτερο.
  • Βάζω τη γκριλιέρα μου στο γκάζι με ελάχιστο ελαιόλαδο, αφήνω να κάψει καλά και ρίχνω τα κομμάτια του κοτόπουλου. Με ξύλινη σπάτουλα ανακατεύω 2-3 φορές και αφήνω να ψηθούν περίπου 5-6 λεπτά. Ο χρόνος είναι αρκετός, γιατί αφ’ ενός τα κομματάκια είναι μικρά και αφ’ ετέρου η καυτή γκριλιέρα κάνει καλά τη δουλειά της.
  • Τα βγάζω από τη γκριλιέρα και τα αφήνω στην άκρη. Καθαρίζω το αβοκάντο, το κόβω σε κυβάκια και το βάζω σε μπολ με καλά χτυπημένο λαδολέμονο.
  • Καθαρίζω τις λόλες, τις ταχτοποιώ σε σαλατιέρα και ρίχνω ανάμεσα τους το κοτόπουλο με το αβοκάντο και το λαδολέμονο. Δεν βάζω τίποτα άλλο σαν ντρέσινγκ, μιας και το κοτόπουλο με τη μαρινάδα του έχει γίνει αρκούντως πικάντικο και δένει τέλεια με τη βελούδινη και απαλή σάρκα του αβοκάντο.

Καλή σας όρεξη

αβοκάντοαλάτιελαιόλαδοκοτόπουλοκουρκουμάκύμινολεμόνιλόλαμπαλσάμικοπάπρικαπιπέρισκόρδο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Σαλάτες

    Φασόλια σαλάτα με κολοκυθάκια και πικάντικη σος πιπεριάς

  • Σαλάτες

    Ρεβίθια σαλάτα με σως γιαουρτιού-τόνου

  • Σαλάτες

    Ρεβιθοσαλάτα με λουκάνικα και τοματίνια

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License