• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ψάρια 0

Κολιοί λαδορίγανη στο φούρνο

By Dimitra Cherouvim · On 11/07/2015

eight-mackerel-together-driftwood-artΗμικυκλικό σχήμα, έντονη διχαλωτή ουρά, γαλοζοπράσινη ράχη με μαύρες  ρίγες και κάτασπρη κοιλιά. Αυτά είναι τα γενικά χαρακτηριστικά του ψαριού που βρίσκουμε στις ελληνικές θάλασσες σε αφθονία,  ειδικά το καλοκαίρι. Είναι ο γνωστός μας κολιός. Γευστικότατος  και με αναγνωρίσιμη γεύση, γίνεται με πολλούς και εύκολους τρόπους στην κουζίνα μας.

Ένας από τους πιο απλούς τρόπους  για να τον μαγειρέψουμε είναι στο φούρνο ριγανάτος, με λαδολέμονο και σκελίδες σκόρδου. Είναι αυτά ακριβώς τα απλά υλικά που αναδεικνύουν τη γευστική του σάρκα. Αν μάλιστα τον συνοδεύσουμε  με ένα λευκό κρασί ή μια κρύα μπύρα, τότε μπορώ να πω ότι το μεσημεριανό μας ή βραδινό καλοκαιρινό πιάτο θα είναι μια σκέτη απόλαυση.

 

Υλικά (για 2-3 άτομα)

  • 3 κολιούς
  • 2 λεμόνια
  • Μερικές σκελίδες σκόρδου
  • Ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι

20150707_0001

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζω τους κολιούς και τους βάζω σε πυρέξ ή μικρό ταψάκι.
  2. Καθαρίζω μερικές σκελίδες σκόρδου και τις κόβω σε φετούλες.
  3. Χτυπάω σε ένα βαζάκι το χυμό από ένα ή δύο λεμόνια με αρκετό ελαιόλαδο και λίγο νερό.
  4. Περιχύνω με το παραπάνω μείγμα τα ψάρια.
  5. Προσθέτω τις φετούλες σκόρδου, αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με ρίγανη.
  6. Ψήνω τους κολιούς σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς περίπου 30-40 λεπτά, ή ώσπου να δω να ροδοκοκκινίζουν χωρίς να στεγνώσουν.
  7. Σερβίρω με σαλάτα εποχής, ή σαλάτα της προτίμησης μου.

20150707_0008 20150707_0027 20150707_0030

Καλή επιτυχία

αλάτιελαιόλαδοκολιόςλεμόνιπιπέριρίγανη
Share Tweet

You Might Also Like

  • Ψάρια

    Κολιοί με μελιτζάνες στο φούρνο

  • Ψάρια

    Ξιφίας στη γκριλιέρα

  • Ψάρια

    Λίτσες με λαχανικά στο φούρνο

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License