Κεφτεδάκια μαρέγκας με νιφάδες βρώμης

Δεν είχα ξερό ψωμί για τα κεφτεδάκια μου, δεν είχα ούτε κάποιο παξιμάδι ή φρυγανιά… κανένα πρόβλημα… είχα νιφάδες βρώμης.
Όπερ και εγένετο. Μπλουμ στον κιμά και μαζί με όλα τα υλικά πλάθω κεφτεδάκια με τα δυο χεράκια.

Αφράτα, πεντανόστιμα, εύκολη λύση όταν έχουμε στερέψει από μαγειρικές λύσεις.

   

Υλικά

  • 1/2  μουσχαρίσιο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 αβγό
  • 1 ώριμη ντομάτα
  • 50 γρ. νιφάδες βρώμης
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Πάπρικα καπνιστή ή πικάντικη
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  • Πολτοποιώ το κρεμμύδι και αμέσως μετά, χωρίς να πλύνω το μούλτι πολτοποιώ την ντομάτα, αφού προηγουμένως την έχω ξεφλουδίσει.
  • Σε ένα άνετο μπολ βάζω τον κιμά, τις νιφάδες βρωμης, το κρεμμύδι, την ντομάτα, λίγο αλατοπίπερο, την ξερή ρίγανη και την πάπρικα. Ζυμώνω όλα τα υλικά, όχι πολύ, ίσα να δέσουν.

  • Χτυπώ μαρέγκα το ασπράδι του αβγού.

  • Ρίχνω τον κρόκο στο μείγμα του κιμά και την μαρέγκα που χτύπησα.

  • Δεν ζυμώνω, αλλά με ένα πιρούνι ανακατεύω απαλά και ενσωματώνω κρόκο και μαρέγκα στο μείγμα κιμά. Η μαρέγκα πρέπει να έχει τον αέρα της, ο οποίος θα αφρατέψει τα κεφτεδάκια.
  • Αφήνω το μείγμα στο ψυγείο, ώσπου να έρθει η ώρα του τηγανίσματος.

  • Πλάθω τα κεφτεδάκια κάπως πλατιά και τα τηγανίζω σε αρκετό ελαιόλαδο ή σπορέλαιο.

  • Μόλις χρυσίσουν τα αφαιρώ απ’ το τηγάνι, τα βάζω σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρω με σαλάτα ή χόρτα και ό,τι άλλο υπάρχει στο ψυγείο.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *