Το κίτρινο του καλαμποκιού, το άσπρο του σκόρδου, το κόκκινο απ το ντοματίνι, το πράσινο της πιπεριάς και το μαύρο απ το μαυροκούκι, μας δίνουν ένα πιάτο σαλάτας εύκολο, χαρούμενο, πολύχρωμο.
Ένας πίνακας στο τραπέζι! Άσε που είναι και γευστικός! Θα συνοδεύσει κάθε ψητό σας κρέας ή και ψάρι.
Υλικά
- 4-5 καλαμπόκια
- 2-3 σκελίδες σκόρδου
- Μερικά ντοματίνια
- 1 πιπεριά πράσινη
- Μαυροκούκι
- Ελαιόλαδο (προαιρετικά ξύδι)
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Καθαρίζω τα καλαμπόκια απ τα εξωτερικά τους φύλλα και τα βράζω σε αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά.
- Με κοφτερό μαχαίρι αφαιρώ τους κόκκους του καλαμποκιού, κρατώντας το όρθιο και κάθετα στο τραπέζι.
- Καθαρίζω τις σκελίδες σκόρδου, τις ψιλοκόβω και τις σοτάρω σε λίγο ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτω τα ντοματίνια, τα σοτάρω και αυτά για 2-3 λεπτά, την κομμένη σε λεπτές λωρίδες πιπεριά και τέλος τους κόκκους του καλαμποκιού μόνο για 1-2 λεπτά για να μη σκληρύνουν.
- Σερβίρω σε πιατέλα, προσθέτω ελαιόλαδο, αν θέλω και ξύδι, αλατοπιπερώνω και τέλος πασπαλίζω με μαυροκούκι.
Παρατηρήσεις
- Η γλυκιά γεύση του καλαμποκιού δένει πολύ καλά με την αψάδα του σκόρδου. Aνάλογα με την ποσότητα που θα φτιάξετε σηκώνει και περισσότερες σκελίδες, αν βεβαίως σας αρέσει το σκόρδο.
- Εγώ έβαλα και λίγο ξύδι στη σαλάτα και μου άρεσε.
- Τέλος αντί για μαυροκούκι μπορείτε να πασπαλίσετε τη σαλάτα με σουσάμι που θα το σοτάρετε ελαφρώς.
Καλή επιτυχία
Leave a Reply