Καλαμάρια γεμιστά με φέτα ντομάτα και σάλτσα λεμονοντομάτας

Ο καλός μου, έφερε τα πέντε καλαμάρια. Ιδανικά για γέμισμα. Είχα καιρό να τα φτιάξω. Τα καλοδέχτηκα στην κουζίνα μου. Όλα τα υπόλοιπα υλικά υπήρχαν. Ποδιά, μαχαίρα, κουταλάκια, οδοντογλυφίδες,  ο φούρνος να κάνει την προθέρμανση του… και γω να προετοιμάζω την όρεξη των δικών μου, μιας και η μυρωδιά του γευστικότατου φαγητού είχε αρχίσει να κάνει δουλειά, απ’ τη στιγμή που έβγαλα το αλουμινόχαρτο. Λευκό, δροσερό κρασί,  greek salad και καλή μας όρεξη!

Υλικά (για πέντε μεγάλα καλαμάρια)

  • 5 καλαμάρια
  • 1 ντομάτα μέτρια σε μέγεθος, γεμάτη, σφιχτή και κόκκινη
  • 100 γρ. φέτα
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • Μαϊντανός
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου
  • 2-3 ντομάτες ώριμες
  • 2 λεμόνια
  • Πάπρικα καυτερή
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  • Καθαρίζω τα καλαμάρια και τα αφήνω στην άκρη. Κόβω την τομάτα σε καρεδάκια, τη φέτα την χοντροκόβω και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.

  • Ανακατεύω την τομάτα με τη φέτα, το μαϊντανό και μια καλή δόση πάπρικας.

  • Γεμίσω τα καλαμάρια, ώσπου να φουσκώσουν και τα κλείνω με μια οδοντογλυφίδα.
  • Τα τοποθετώ σε πυρέξ, ρίχνω την ψιλοκομμένη τομάτα για τη σάλτσα μαζί με το χυμό των δυο λεμονιών. Ρίχνω και τις σκελίδες του σκόρδου που έχω κόψει σε φετούλες.

  • Περιχύνω με αρκετό ελαιόλαδο. Σκεπάζω το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνω για μισή ώρα στους 250β. Βγάζω το αλουμινόχαρτο και ψήνω άλλα είκοσι λεπτά στον αέρα στους 200β.

  • Δένω την αρκετή σάλτσα που έβγαλαν τα καλαμάρια με κορν φλάουρ και σερβίρω με ρύζι σπυρωτό.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *