• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Κοτόπουλο, Όσπρια 0

Γίγαντες με φιλέτο μπουτάκια κοτόπουλου

By Dimitra Cherouvim · On 24/01/2019

Άλλος ένας υπέροχος γευστικός συνδυασμός για τους αγαπημένους γίγαντες με κοτόπουλο. Μόνο που αυτή τη φορά το κοτόπουλο είναι φιλέτο από μπουτάκια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και το σπουδαιότερο μαριναρισμένα για αρκετές ώρες. Στο φαγητό αυτό, μαζί με όλα τα άλλα μπαχαρικά, έβαλα για πρώτη φορά και σπόρους κάρδαμου και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη. Και όπως λέμε… μια δοκιμή θα σας πείσει.

Υλικά ( 4-5 μερίδες )

  • 300 γρ. γίγαντες
  • 800 γρ. μπουτάκια κοτόπουλο φιλέτο
  • 200 γρ. τοματίνια κονσέρβα στη σάλτσα τους
  • 2 καρότα
  • Αρκετές σκελίδες σκόρδου
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, γλυκιά πάπρικα
  • 6 σπόρους κάρδαμου, δίνουν μια ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό

Εκτέλεση

  • Ως συνήθως από το προηγούμενο βράδυ, βάζω τους γίγαντες σε λεκάνη με κρύο νερό για να μαλακώσουν.
  • Πρωί πρωί κόβω σε μεγάλα κομμάτια τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα βάζω σε ένα ευρύχωρο μπολ για να τα μαρινάρω. Τους ρίχνω αρκετό ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα, κουρκουμά και οπωσδήποτε τους σπόρους κάρδαμου. Ανακατεύω καλά, κάνω αυτό που λέμε μασάζ στο κοτόπουλο, σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο.Εδώ να σημειώσω ότι το μαρινάρισμα έχει μεγάλη σημασία και καταπληκτικό γευστικό αποτέλεσμα στο φαγητό. Μην το παραμελήσετε. Ακόμα και από το βράδυ μπορεί να γίνει.
  • Προς το μεσημέρι, βάζω τους μουλιασμένους γίγαντες να βράσουν για 50-60 λεπτά.
  • Είκοσι λεπτά πριν τους κατεβάσω απ’ τη φωτιά, βγάζω και το μπολ με το κοτόπουλο απ’ το ψυγείο, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ψιλοκόβω τις σκελίδες σκόρδου, αφού έχω αφαιρέσει τις φύτρες τους και τις ρίχνω μαζί με τα ψιλοκομμένα τοματίνια στο ταψί μου. Προσθέτω τους γίγαντες, τους οποίους έχω μεν σουρώσει αλλά έχω αφήσει λίγο απ’ το καυτό τους νερό. Προσθέτω και ένα περίπου ποτήρι ζεστό νερό. Τακτοποιώ ανάμεσα στους γίγαντες, τα κομμένα σε ροδέλες καρότα και τα μαριναρισμένα φιλέτα. Περιχύνω με αρκετό ελαιόλαδο και πασπαλίζω με ρίγανη.
  • Βάζω το ταψί σε καλά προθερμασμένο φούρνο και ψήνω στον αέρα, στους 200 βαθμούς, περίπου για μια ώρα. Το φαγητό μελώνει και γίνεται γλύκισμα. Στη διάρκεια του ψησίματος φροντίζω να υπάρχουν υγρά μέσα στο ταψί.
  • Κλείνω το φούρνο μου, αφήνω άλλα δέκα λεπτά το ταψί μέσα και όταν το βγάλω προσθέτω έξτρα λίγο ελαιόλαδο.

Καλή σας επιτυχία

αλάτιγίγανταςελαιόλαδοκάρδαμοκαρότοκοτόπουλοκουρκουμάπάπρικαπιπέρισκόρδοτοματίνι
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Όσπρια

    Γίγαντες με λουκάνικα αγριογούρουνου

  • Όσπρια

    Φασόλια “σαγανάκι” φούρνου

  • Όσπρια

    Ρεβίθια με κρεμμυδάκια, πράσο και καρότο

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License