Σήμερα στην κουζίνα μου μπήκε άλλο πρόσωπο. Αγαπημένο πρόσωπο. Ο αγαπημένος γιός Γεώργιος που με τα μαγικά του χέρια έφτιαξε ένα πιάτο λουκουμάκι.
Για την ακρίβεια σαγανάκι ήταν αλλά με διαφορετικές γευστικές νότες. Γαρίδες, κρεμμυδάκια, σκορδάκια, ελίτσες, ντομάτες και βεβαίως φέτα!.
Συνοδεύσαμε με μπασμάτι, σαλάτα, σπιτικά ψωμάκια – δεν λείπουν απ’ το τραπέζι μας – και δροσερό, καλό, λευκό κρασί.
Όχι δε γιορτάζαμε κάτι… την καθημερινότητα μας γιορτάζαμε με κάτι ιδιαίτερο, πολύ γευστικό, hand cooked by our beloved artist (ch3.gr) Georgios
Υλικά
- 1 πακέτο κατεψυγμένες γαρίδες γκρι μεσαίες, όχι προβρασμένες
- 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 3 ώριμες, βαριές, κόκκινες ντομάτες
- Αρκετά μανιτάρια
- 1 μπολάκι ελιές σε φετούλες
- Φέτα πολύ καλής ποιότητας
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
Διαδικασία
- Κρεμμυδάκια, σκόρδα, ντομάτες, μανιτάρια κομμένα σε κυβάκια.
- Σε μεγάλο τηγάνι να σοταριστούν πρώτα τα κρεμμυδάκια με τα σκόρδα + τα μανιτάρια. Σοτάρισμα δυο τρία λεπτά.
- Μπαίνει η ντομάτα ψιλοκομμένη + αλατοπίπερο. Να σιγοβράσουν και να δέσουν τα υλικά.
- Μπαίνουν οι ελιές.
- Η φέτα σε κομμάτια και τελευταίες οι γαρίδες αποψυγμένες.
- Ρίγανη, μόλις τέσσερα-πέντε λεπτά οι γαρίδες για να αλλάξουν το γκρι χρώμα τους σε ροζέ.
- Σερβίρουμε ιδανικά με μπασμάτι.
Καλή σας απόλαυση
Leave a Reply