• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Αβγά 1

Φριτάτα ή ομελέτα στο φούρνο

By Dimitra Cherouvim · On 14/03/2014

Ο υλικός κόσμος είναι μια οπτική απάτη, όπως λένε οι Ινδοί μυστικιστές, κι αυτός εδώ πράγματι είναι. Τρεις μαυρισμένες πέτρες, η κουζίνα. Όπως πέφτει το δειλινό οι γυναίκες που μέχρι τώρα σκουπίζανε το νοητό σπίτι, ανάβουνε φωτιές από πριονίδια, βάζουνε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει, και δίπλα στη φωτιά καθαρίζουνε την επιούσια φακή και για πολυτέλεια ρύζι.

20140313_0001Λίγο παρακάτω είναι τα υπαίθρια μαγειρεία και μόλις βλέπω τη λέξη ομελέτα …
-αμάν αβγά σκέφτομαι, ας φάω μια στα γρήγορα.
Πράγματι, σχεδόν αμέσως μου φέρνουνε μια ωραία στρογγυλή ομελέτα. Με την πρώτη μπουκιά ανακαλύπτω πως τρώω ένα κουρκούτι από αλεύρι και λαχανικά δίχως ούτε ένα αβγό.
–Που είναι τ αυγά, ρωτάω.
–Αβγά όχι, απαγορεύεται. Εδώ μόνο χορτοφαγική ομελέτα, πληροφορούμαι.

 

Απόσπασμα από το βιβλίο   ΟΙ ΙΝΔΙΕΣ ΜΟΥ της ΚΑΤΙΑΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
Εκδόσεις  “ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ” Π.Α. ΛΙΒΑΝΗ   1991

Υλικά

  • 4 αβγά
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 1 πιπεριά
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 μπολάκι διάφορα τριμμένα τυριά και φέτα σε κυβάκια
  • Μερικά ντοματίνια
  • Μερικά μανιτάρια πλευρώτους (ή οτιδήποτε άλλα)
  • Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

20140313_0008

Εκτέλεση

  1. Πλένω τα λαχανικά μου και τα κόβω σε μακρόστενες λουρίδες λοξές, όπως στις ασιατικές  συνταγές.
  2. Καθαρίζω τη γλυκοπατάτα και την κόβω και αυτή με τον ίδιο τρόπο.
  3. Τα βάζω όλα σε τηγάνι με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο και τα σοτάρω περίπου για 5 λεπτά, ώσπου να χάσουν τον όγκο τους.
  4. Χτυπάω τα 4 αβγά και προσθέτω τα τυριά το πιπέρι ή την πάπρικα.
  5. Λαδώνω καλά ένα στρογγυλό ταψάκι, βάζω μέσα τα σοταρισμένα λαχανικά και από πάνω ρίχνω τα αβγά.
  6. Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 25 περίπου λεπτά στους 220 βαθμούς.
  7. Τα τελευταία 3-4 λεπτά  ανεβάζω τη θερμοκρασία στους 300, ώστε η ομελέτα να ροδίσει καλύτερα.
  8. Τη βγάζω απ το φούρνο, την αφήνω να μείνει περίπου 10 λεπτά και μετά την κόβω σε τρίγωνα.

20140313_0012 20140313_0014 20140313_0019 20140313_0020Καλή επιτυχία

 

αβγόγλυκοπατάτακολοκυθάκικρεμμυδάκιμανιτάριντοματίνιπιπεριάτυρί
Share Tweet

You Might Also Like

  • Αβγά

    Ομελέτα φούρνου με baby κολοκυθάκια

  • Αβγά

    Αβγά μάτια φούρνου με λαχανικά

  • Αβγά

    αβγά φούρνου τα μεσογειακά

1 Comment

  • ΕΛΕΝΗ ΦΩΤΗ says: 07/05/2014 at 3:03 pm

    τα λόγια ειναι περιτά!!!

    Reply
  • Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License