Ο καλός μου, έφερε τα πέντε καλαμάρια. Ιδανικά για γέμισμα. Είχα καιρό να τα φτιάξω. Τα καλοδέχτηκα στην κουζίνα μου. Όλα τα υπόλοιπα υλικά υπήρχαν. Ποδιά, μαχαίρα, κουταλάκια, οδοντογλυφίδες, ο φούρνος να κάνει την προθέρμανση του… και γω να προετοιμάζω την όρεξη των δικών μου, μιας και η μυρωδιά του γευστικότατου φαγητού είχε αρχίσει να κάνει δουλειά, απ’ τη στιγμή που έβγαλα το αλουμινόχαρτο. Λευκό, δροσερό κρασί, greek salad και καλή μας όρεξη!
Υλικά (για πέντε μεγάλα καλαμάρια)
- 5 καλαμάρια
- 1 ντομάτα μέτρια σε μέγεθος, γεμάτη, σφιχτή και κόκκινη
- 100 γρ. φέτα
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- Μαϊντανός
- 2-3 σκελίδες σκόρδου
- 2-3 ντομάτες ώριμες
- 2 λεμόνια
- Πάπρικα καυτερή
- Ελαιόλαδο
Διαδικασία
- Καθαρίζω τα καλαμάρια και τα αφήνω στην άκρη. Κόβω την τομάτα σε καρεδάκια, τη φέτα την χοντροκόβω και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Ανακατεύω την τομάτα με τη φέτα, το μαϊντανό και μια καλή δόση πάπρικας.
- Γεμίσω τα καλαμάρια, ώσπου να φουσκώσουν και τα κλείνω με μια οδοντογλυφίδα.
- Τα τοποθετώ σε πυρέξ, ρίχνω την ψιλοκομμένη τομάτα για τη σάλτσα μαζί με το χυμό των δυο λεμονιών. Ρίχνω και τις σκελίδες του σκόρδου που έχω κόψει σε φετούλες.
- Περιχύνω με αρκετό ελαιόλαδο. Σκεπάζω το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνω για μισή ώρα στους 250β. Βγάζω το αλουμινόχαρτο και ψήνω άλλα είκοσι λεπτά στον αέρα στους 200β.
- Δένω την αρκετή σάλτσα που έβγαλαν τα καλαμάρια με κορν φλάουρ και σερβίρω με ρύζι σπυρωτό.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply