Βίδες τοματομυδοσκορδάτες

Πιο απλό, γευστικό και γρήγορο πιάτο δεν γίνεται. Βίδες τοματομυδοσκορδάτες! Ούτε να βιδώσεις, ούτε να ξεβιδώσεις. Απλά να ανακατέψεις τις βίδες σου στην κατσαρόλα που βράζουν, να έχεις αχνίσει τα φρέσκα μύδια σου για να βγάλεις την ψίχα τους και να ετοιμάζεις τοματίνια και σκόρδα για μια υποτυπώδη αλλά γευστικότατη σάλτσα, σε μεγάλο τηγάνι. Παρέα θα βρεις, όπως και δροσερό κρασάκι ή κρύα μπύρα σε κρύα ποτήρια απ’ το ψυγείο. Και όλο και κάποιος κήπος, ταράτσα ή ανθισμένο μπαλκόνι θα υποδεχτεί την σπεσιαλιτέ σου για να την απολαύσεις εσύ και η παρέα σου. Κι’ ένα δροσερό γλυκάκι για το τέλος, είναι πάντα ευπρόσδεκτο.

Υλικά ( για 2-3 μερίδες )

  • 250 γρ. βίδες
  • 1 κιλό φρέσκα μύδια
  • Αρκετά τοματίνια
  • Αρκετές σκελίδες σκόρδου
  • Καυτερή πάπρικα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, άσπρο πιπέρι
  • Φυλλαράκια ρίγανης (η φρέσκια ρίγανη δίνει την καθοριστική τελική, γευστική νότα, μην την παραλείψετε)

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζω και πλένω πολύ καλά τα κελύφη των μυδιών. Τα βάζω σε κατσαρόλα και τα αχνίζω χωρίς νερό, ώσπου να ανοίξουν όλα. Αφαιρώ την ψίχα τους, τη βάζω σε μπολ και την αφήνω στην άκρη.
  2. Βάζω να βράσουν οι βίδες μου σε αλατισμένο νερό. Οπωσδήποτε τις θέλουμε al dente. Τις σουρώνω, αλλά κρατώ μισό φλυτζανάκι του καφέ απ’ το ζεστό νερό τους.
  3. Όσο βράζουν οι βίδες, πλένω καλά τα τοματίνια και με ένα κοφτερό μαχαιράκι τους κάνω απλώς ένα τικ. Ξεφλουδίζω αρκετές σκελίδες σκόρδου και τις ψιλοκόβω. Πλένω και ψιλοκόβω αρκετά φύλλα ρίγανης.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω τα σκόρδα και τα τοματίνια με αρκετό ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με πάπρικα. Σοτάρω 4-5 λεπτά ή ώσπου να χρυσίσουν τα σκόρδα, αλλά όχι να καούν. Προσθέτω τα μύδια.
  5. Η επόμενη κίνηση είναι να βάλω μέσα στο τηγάνι με τα σοταρισμένα τοματίνια, τα σκόρδα και τα μύδια, τις βίδες μαζί με το λίγο ζεστό νερό από το βράσιμο τους. Ανακινώ πολύ καλά ή ανακατεύω προσεχτικά με ξύλινη κουτάλα, πασπαλίζω με την πάπρικα και την ψιλοκομμένη ρίγανη. Σερβίρω τις βίδες ζεστές με τριμμένο τυρί και έξτρα μαύρο πιπέρι.

     

Καλή σας επιτυχία

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *