• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ζυμαρικά 0

Βίδες τοματομυδοσκορδάτες

By Dimitra Cherouvim · On 20/05/2017

Πιο απλό, γευστικό και γρήγορο πιάτο δεν γίνεται. Βίδες τοματομυδοσκορδάτες! Ούτε να βιδώσεις, ούτε να ξεβιδώσεις. Απλά να ανακατέψεις τις βίδες σου στην κατσαρόλα που βράζουν, να έχεις αχνίσει τα φρέσκα μύδια σου για να βγάλεις την ψίχα τους και να ετοιμάζεις τοματίνια και σκόρδα για μια υποτυπώδη αλλά γευστικότατη σάλτσα, σε μεγάλο τηγάνι. Παρέα θα βρεις, όπως και δροσερό κρασάκι ή κρύα μπύρα σε κρύα ποτήρια απ’ το ψυγείο. Και όλο και κάποιος κήπος, ταράτσα ή ανθισμένο μπαλκόνι θα υποδεχτεί την σπεσιαλιτέ σου για να την απολαύσεις εσύ και η παρέα σου. Κι’ ένα δροσερό γλυκάκι για το τέλος, είναι πάντα ευπρόσδεκτο.

Υλικά ( για 2-3 μερίδες )

  • 250 γρ. βίδες
  • 1 κιλό φρέσκα μύδια
  • Αρκετά τοματίνια
  • Αρκετές σκελίδες σκόρδου
  • Καυτερή πάπρικα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, άσπρο πιπέρι
  • Φυλλαράκια ρίγανης (η φρέσκια ρίγανη δίνει την καθοριστική τελική, γευστική νότα, μην την παραλείψετε)

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζω και πλένω πολύ καλά τα κελύφη των μυδιών. Τα βάζω σε κατσαρόλα και τα αχνίζω χωρίς νερό, ώσπου να ανοίξουν όλα. Αφαιρώ την ψίχα τους, τη βάζω σε μπολ και την αφήνω στην άκρη.
  2. Βάζω να βράσουν οι βίδες μου σε αλατισμένο νερό. Οπωσδήποτε τις θέλουμε al dente. Τις σουρώνω, αλλά κρατώ μισό φλυτζανάκι του καφέ απ’ το ζεστό νερό τους.
  3. Όσο βράζουν οι βίδες, πλένω καλά τα τοματίνια και με ένα κοφτερό μαχαιράκι τους κάνω απλώς ένα τικ. Ξεφλουδίζω αρκετές σκελίδες σκόρδου και τις ψιλοκόβω. Πλένω και ψιλοκόβω αρκετά φύλλα ρίγανης.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω τα σκόρδα και τα τοματίνια με αρκετό ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με πάπρικα. Σοτάρω 4-5 λεπτά ή ώσπου να χρυσίσουν τα σκόρδα, αλλά όχι να καούν. Προσθέτω τα μύδια.
  5. Η επόμενη κίνηση είναι να βάλω μέσα στο τηγάνι με τα σοταρισμένα τοματίνια, τα σκόρδα και τα μύδια, τις βίδες μαζί με το λίγο ζεστό νερό από το βράσιμο τους. Ανακινώ πολύ καλά ή ανακατεύω προσεχτικά με ξύλινη κουτάλα, πασπαλίζω με την πάπρικα και την ψιλοκομμένη ρίγανη. Σερβίρω τις βίδες ζεστές με τριμμένο τυρί και έξτρα μαύρο πιπέρι.

     

Καλή σας επιτυχία

 

αλάτιβίδαελαιόλαδομύδιπάπρικαπιπέριρίγανητοματίνι
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ζυμαρικά

    Κριθαράκι + μπριάμ (mixed)

  • Ζυμαρικά

    Πέννες με μανιτάρια και κρεμμύδια

  • Ζυμαρικά

    Κρέπες με πικάντικα μανιτάρια

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License