• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ζαρζαβατικά, Ρύζια 0

Σπανακόρυζο με φινόκιο

By Dimitra Cherouvim · On 24/05/2015

spinach_notebook-rffd28884334c4b0fb82feac3b657f696_ambg4_8byvr_324Σπανάκι η σούπερ τροφή για μικρούς και μεγάλους, πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά αναλογικά με τις θερμίδες που περιέχει.

Κλασικό φαγητό το σπανακόρυζο, νόστιμη, εύκολη, γρήγορη και οικονομική λύση για το τραπέζι της οικογένειας.

Σκέφτηκα όμως να του δώσω μια πιο αρωματική νότα, προσθέτοντας ένα ολόκληρο φινόκιο σε φέτες που μαζί με τα αρκετά κρεμμύδια, φρέσκα και ξερά προσδίδει στο τελικό μαγειρικό αποτέλεσμα μια πιο γεμάτη και γλυκιά γεύση.

Το σπανακόρυζο συνοδεύει ή συνοδεύεται εύκολα με πολλά πιάτα. Από αβγά τηγανιτά ή ομελέτα, μέχρι μπιφτέκια και μπριζολάκια χοιρινά. Αντί για ψωμί, τηγάνισα τις γνωστές μας πίτες για σουβλάκια,  μια καλή ελληνική φέτα και καλή μας όρεξη

Υλικά (για 4-6 άτομα)

  • 500 γρ. σπανάκι, κατά προτίμηση κοντό
  • 1 ρίζα φινόκιο μεγαλούτσικη
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2-3 κρεμμύδια ξερά
  • 1 μικρό μάτσο άνηθο
  • 1 φλ.τσ. ρύζι
  • 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

20150522_0001

 

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζω και πλένω πολύ καλά το σπανάκι.
  2. Καθαρίζω τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα και τα κόβω σε φέτες.
  3. Πλένω, καθαρίζω από τυχόν βρώμικα σημεία το φινόκιο και το κόβω όλο σε φετούλες.
  4. Ψιλοκόβω τον άνηθο.
  5. Σε πλατιά κατσαρόλα βάζω μαζί τα κρεμμύδια, το φινόκιο και 1/2 φλ. ελαιόλαδο.
  6. Αλατίζω και τα σοτάρω για 5-6 λεπτά, ώσπου να γυαλίσουν και να πέσει ο όγκος τους.
  7. Συνεχίζω ρίχνοντας το καθαρό σπανάκι, περιμένω να πέσει ο όγκος του και τότε προσθέτω το ρύζι με 1 ποτήρι νερό ή και λίγο παραπάνω.
  8. Τα αφήνω να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία, περίπου για 8-10 λεπτά.
  9. Τέλος και αφού κλείνω το μάτι της κουζίνας, πασπαλίζω με τον άνηθο, διορθώνω σε αλάτι, ελαιόλαδο και ρίχνω και το χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι.

20150522_0006 20150522_0008 20150522_0012 20150522_0014 20150522_0015

Καλή επιτυχία

αλάτιάνηθοελαιόλαδοκρεμμυδάκικρεμμύδιλεμόνιρύζισπανάκιφινόκιο
Share Tweet

You Might Also Like

  • Ζαρζαβατικά

    Κολοκυθάκια… βαρκούλες αρμενίζουνε…

  • Ζαρζαβατικά

    Μανιτάρια κοκκινιστά (kimas style)

  • Ζαρζαβατικά

    Μελιτζάνες τσακώνικες στην κατσαρόλα… με παρέα

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License