Παρασκευή γύρω στις έξι και μισή το απόγευμα, η ώρα που κλείνουν τα κομπιούτερ και ανοίγουν οι μπύρες στην όμορφη και με κινηματογραφική θέα ταράτσα της framestore-post production εταιρείας, στο Σόχο του Μανχάταν. Στην καρδιά της Νέας Υόρκης, το εξαώροφο παλιό κτίριο, είναι στην κυριολεξία μια μικρή πολυκατοικία που περιβάλλεται από τους μεγαλειώδης ουρανοξύστες σήμα κατατεθέν της grande μεγαλούπολης. Στα πεζοδρόμια της πανάκριβης περιοχής, συναντώνται οι fashion victims με τις πελώριες τσάντες ανά χείρας, των πιο γνωστών οίκων που κατοικοεδρεύουν εδώ σε περίοπτα μαγαζιά, με τους fashion street fans που περιφέρουν την ανέμελη εμφάνιση τους, σαμποτάροντας το status των κομψών και ακριβοντυμένων γυναικών που μπαινοβγαίνουν από την Prada στη Herrera και το Dior και προγραμματίζουν τα ραντεβού τους για τα ντεφιλέ των οίκων, για τη μόδα ” Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018 “.
Κουράστηκα! Κουράστηκα από την βοή της πόλης, την πολυχρωμία, την αέναη κίνηση βιαστικών πεζών και ακριβών αυτοκινήτων, την φανφάρα και τη βιτρίνα. Το μάτι δεν αντέχει την γοργή εναλλαγή σκηνών και ο σκληρός δίσκος δεν μπορεί πια να καταγράψει και να αποδελτιώσει εικόνες και πληθώρα πληροφοριών από τις νέον, πολύχρωμες, πελώριες διαφημιστικές πινακίδες που βρίσκονται παντού και αναβοσβήνουν εικοσιτέσσερεις ώρες την ημέρα, δώδεκα μήνες το χρόνο. Θέλω να ηρεμήσω και να ξαναβρεθώ στην ταράτσα της μικρής πολυκατοικίας, με τα παιδιά του έκτου ορόφου που έρχονται από όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη να δουλέψουν εδώ, χαλαρώνουν αυτή την ώρα από την κούραση της εβδομάδας και κάνουν πάρτυ όταν σερβίρονται μαζί με τις κρύες μπύρες και τα κρασιά, τα σπανακογιαουρτομπουρεκάκια της μαμάς Δήμητρας που φτιάχτηκαν ειδικά για αυτά, τα γεμάτα ενέργεια και ομορφιά νέα παιδιά.
Υλικά (30-35 μπουρεκάκια)
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- 1 κιλό σπανάκι
- 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
- 1 κεσεδάκι τυρί τριμμένο, είχα πεκορίνο και έβαλα
- 2 αβγά
- 2-3 κ.σ. γεμάτες σιμιγδάλι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζω το σπανάκι, το κόβω, το αλατίζω και το στύβω καλά να φύγουν τα υγρά του. Καθαρίζω τα κρεμμυδάκια, τα κόβω σε ροδέλες και τα σοτάρω με αρκετό ελαιόλαδο.Προσθέτω το στυμμένο σπανάκι και το σοτάρω και αυτό για λίγα λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύω το γιαούρτι με τα δύο αβγά, το τυρί και το σιμιγδάλι. Αλατίζω ελαφρά και πασπαλίζω με αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Όλα τα παραπάνω υλικά δημιουργούν μια κρέμα την οποία και θα προσθέσω στο σπανάκι και τα κρεμμυδάκια, για μια ελαφρώς ρευστή γέμιση.
- Παίρνω ένα ένα φύλλο, χωρίς να το λαδώσω, βάζω μια γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση και το τυλίγω προσεχτικά και γρήγορα για να σχηματίσω το μπουρεκάκι.
- Βάζω τα μπουρεκάκια σε ρηχό ταψάκι, πάνω σε λαδόκολλα, τα ραντίζω καλά με ελαιόλαδο και τα ψήνω ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Στους 200 βαθμούς, περίπου 35 λεπτά, ανάλογα πάντα με το φούρνο σας.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply