• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Σαλάτες 0

Σαλάτα σολομός

By Dimitra Cherouvim · On 24/04/2015

Μια σαλάτα είναι πάντα μια σαλάτα; Ναι μια σαλάτα είναι πάντα μια σαλάτα, μόνο που με την ποικιλία λαχανικών και την προσθήκη μικρής ποσότητας κρέατος, κοτόπουλου ή ψαριού, μπορεί θαυμάσια να αντικαταστήσει ένα κύριο γεύμα ή δείπνο.
Αυτό και έκανα λοιπόν, μια μέρα που και χρόνο δεν είχα, αλλά και διάθεση για οτιδήποτε μαγειρευτό. Και με δεδομένο ότι είχα προνοήσει και είχα στο ψυγείο αρκετά πράγματα για να φτιάξω μια σπέσιαλ σαλάτα, ξόδεψα κάτι λιγότερο από τριάντα λεπτά για να την ετοιμάσω, την ώρα που στο γκριλ ψηνόταν μια φέτα σολομού.
Γευστικότατη και πολύχρωμη σαλάτα για δυο άτομα, την ευχαριστηθήκαμε το μεσημέρι και την απολαύσαμε παρέα με δυο ποτήρια λευκό κρασί.
Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα για κάποια μέρα που το καθημερινό βασανιστικό ερώτημα τι θα φάμε σήμερα, αδυνατεί να βρει απάντηση.

Palette-Knife-Oil-Paintings-Living-Room-Decorations-Office-Art-Koi-font-b-Fish-b-font-Modern.jpg_crop

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 3-4 φύλλα μαρουλιού
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 μικρό αγγουράκι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 8-10 ντοματίνια
  • 8-10 μίνι καρότα
  • 1 φέτα σολομού
  • Κάπαρη
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύδι ή κρέμα μπαλσάμικου
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί

20150423_0005

Εκτέλεση

  1. Το πρώτο που κάνω είναι να λαδώσω τη φέτα σολομού, να την αλατίσω και να την βάλω σε ταψάκι με ένα ποτηράκι λευκό κρασί για να την ψήσω στο γκριλ. Περίπου 20 λεπτά για να ροδίσει.
  2. Όσο ψήνεται ο σολομός, καθαρίζω τα φύλλα μαρουλιού και της ρόκας, τα πλένω καλά και τα αφήνω σε νερόξυδο για 5-6 λεπτά.
  3. Καθαρίζω το αγγουράκι και το κόβω σε λοξές φετούλες. Το ίδιο κάνω και με το κρεμμυδάκι.
  4. Πλένω τα ντοματίνια και ξεβγάζω τα μίνι καρότα τα οποία δεν θέλουν καθάρισμα.
  5. Βγάζω το σολομό από το γκριλ, τον κόβω σε κυβάκια και τον αναμειγνύω με την κάπαρη.
  6. Τελευταία κόβω  τα φύλλα μαρουλιού και της ρόκας.
  7. Σε μεγάλη σαλατιέρα τακτοποιώ όλα τα υλικά.
  8. Σε ένα μπολάκι χτυπάω 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο με 1 κ.σ. ξύδι ή κρέμα μπαλσάμικου και 1 κ.γ.μουστάρδα.
  9. Τέλος περιχύνω τη σαλάτα μου με αυτή τη σάλτσα.

20150423_0010

Καλή επιτυχία

αγγουράκιελαιόλαδοκάπαρηκαρότοκρασίκρεμμυδάκιμαρούλιντοματίνιξύδιρόκασολομο
Share Tweet

You Might Also Like

  • Σαλάτες

    Παντζαροσαλάτα με μήλο και καρύδια

  • Σαλάτες

    Κέφαλος σαλάτα πολύχρωμη φανταστική

  • Σαλάτες

    Φασόλια σαλάτα με κολοκυθάκια και πικάντικη σος πιπεριάς

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License