Σάλτσα μανιταριών με πιπεριές και κρεμμύδι

Ένας λόγος που αγαπώ τα πάσης φύσεως ζυμαρικά είναι ότι εκτός του ότι είναι νοστιμότατα, οικονομικά και γίνονται πολύ γρήγορα, είναι και ότι, με ό,τι και να τα συνδυάσεις έχεις πάντα ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.
Οι σημερινές πέννες λοιπόν που έβγαλα απ’ το ντουλάπι της κουζίνας, έδωσαν το έναυσμα να μαγειρέψω τα μανιτάρια που είχα αγοράσει πέντε έξι μέρες πριν και έπρεπε να καταναλωθούν.
Προτιμώ δε και τις πιπεριές μπελ που έχουν μια φυσική γλύκα και μια σάρκα που δίνει όγκο και ιδιαίτερη υφή στα φαγητά.
Όλα αυτά λοιπόν μαζί και το Κυριακάτικο τραπέζι, χωρίς χάσιμο χρόνου έτοιμο και φωτεινό  απ’ τα χρώματα της σάλτσας μου.

Υλικά

  • 1 μεγάλο πακέτο μανιτάρια λευκά
  • 2 πιπεριές μπελ, κόκκινη, πορτοκαλί
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  • Καθαρίζω και κόβω σε μπαστουνάκια όλα τα λαχανικά μου.

  • Σε χαμηλή πλατιά κατσαρόλα ρίχνω αρκετό ελαιόλαδο. Αφήνω να ζεσταθεί πολύ καλά και ρίχνω όλα τα λαχανικά μαζί με το ζωμό λαχανικών.

  • Σοτάρω καλά ώσπου να πέσει ο όγκος των λαχανικών. Τότε ρίχνω και την πολτοποιημένη ντομάτα μαζί με τον πελτέ. Ανακατεύω απαλά.

  • Η σάλτσα υπέροχα δεμένη και νοστιμότατη.
  • Βράζω 250 γρ. πέννες αλ ντέντε και τις ρίχνω μαζί με λίγο απ’ το νερό τους στη σάλτσα μανιταριών.

  • Αφήνω να δέσουν λαχανικά και πέννες και σερβίρω με φέτα τριμμένη από πάνω και μπόλικο μαύρο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

 

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *