Η ρουστίκ ομελέτα των δυο υλικών

Βάλε τα μποτάκια σου, βάλε τα παλιά σου σπορτεξάκια, πάρε ένα μαχαίρι, μια σακούλα και μπες στους αγρούς, στα λιβάδια, στα σύνορα των χωραφιών, στις παρυφές των λόφων, ακόμα και στις χαμηλές βουνοκορφές και μάζεψε. Μάζεψε τώρα που είναι η εποχή, τώρα που η άνοιξη αρχίζει να ξυπνάει, να χασμουριέται, να τεντώνεται απ’ τον βαθύ και πολύμηνο ύπνο της και ετοιμάζεται να βγει στις εξοχές, λουλουδιασμένη, μυρωδάτη και καταπράσινη. Και τώρα, ναι τώρα, πριν ανθίσουν οι βρούβες, κόψε τα βλασταράκια τους και μπες στην κουζίνα σου. Και φτιάξε την ομελέτα που σου προτείνω. Κι’αν είσαι λάτρης των αβγών, θα με θυμηθείς και θα βάλεις αυτήν την μοναδική ομελέτα των δυο υλικών, εκ των οποίων το ένα το μάζεψες εσύ με τα χεράκια σου, στη ανοιξιάτικη λίστα των φαγητών σου.

Η βρούβα ανθίζει από το Μάρτιο μέχρι και τον Οκτώβριο. Βλασταίνει μετά τις πρώτες βροχές. Οι βρούβες είναι από τα πιο κοινά και δημοφιλή άγρια χόρτα στην Ελλάδα.Φυτρώνουν παντού και επειδή δεν έχει νόημα να καλλιεργηθούν όπως οι ζοχοί, συλλέγονται και πουλιούνται στις λαϊκές αγορές σαν άγρια χόρτα.

Υλικά (για 2 άτομα)

  • Κορυφές απ’ τις βρούβες, περίπου 250 γρ. ή 3 καλές χούφτες γεμάτες
  • 2 ή 3 αβγά
  • Ελαιόλαδο + 1κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
  • Λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένω πολύ καλά τα βλαστάρια και τα αφήνω στο τέλος σε νερόξυδο τουλάχιστον για 10 λεπτά.
  • Στραγγίζω και βάζω λίγο νερό να βράσει. Ρίχνω στο καυτό νερό τα βλαστάρια και τα βράζω ώσπου να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν.
  • Τα στραγγίζω πολύ καλά σε σουρωτήρι, χωρίς να τα πιέσω και τα κόβω σε δυο τρία μέρη.
  • Τα μεταφέρω σε τηγάνι με αρκετό ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας βούτυρο.
  • Σοτάρω καλά και ρίχνω τα δυο αβγά, αλάτι πιπέρι και ανακατεύω, ώσπου να δέσουν αβγά και χόρτα.
  • Σερβίρω την ομελέτα σε δυο πιάτα και πάνω από καλής ποιότητας φέτα. Ραντίζω με έξτρα ελαιόλαδο και ευγνωμονώ τη φύση για το σημερινό μου φαγητό. Αν θέλετε προσθέστε και χυμό λεμονιού, όπως κάναμε εμείς και ζωντάνεψε ακόμα περισσότερο αυτήν τη θεσπέσια ομελέτα.

Καλή σας επιτυχία…
και βουρ στους αγρούς για συλλογή και περισυλλογή στην ομορφιά της φύσης!


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *