Ρεβιθοσαλάτα με λουκάνικα και τοματίνια

Μια ζεστή σαλάτα οσπρίων, εν προκειμένω ρεβιθιών που άνετα αντικαθιστά ένα κυρίως γεύμα. Τα λουκάνικα αν δεν τα θέλετε, μπορεί και να αφαιρεθούν, αρκεί να προστεθούν περισσότερα τοματίνια και πιπεριά, για να γίνει πιο πλούσια. Εξαιρετική, γρήγορη, γευστική και θρεπτική σαλάτα που θα σας ενθουσιάσει.

Υλικιά (για δυο άτομα)

  • 150 γρ. ρεβίθια
  • 2 μικρά λουκάνικα
  • 6-8 τοματίνια
  • Κόκκινη πιπεριά κόμμένη σε μπαστουνάκια
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου
  • Φύλλα σέλινο
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικό ξύδι
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  • Βάζω να βράσουν τα ρεβίθια μου, τα οποία έχω μουσκέψει από το προηγούμενο βράδυ.
  • Κόβω σε ροδέλες τα λουκάνικα, στη μέση τα τοματίνια, χοντροκόβω το σκόρδο, ψιλοκόβω το σέλινο.

  • Λίγο πριν γίνουν τα ρεβίθια, βάζω σε καυτή τοστιέρα-ψηστιέρα τις ροδέλες λουκάνικων, ψήνω για όσο χρειάζεται να γίνουν, τότε προσθέτω τα τοματίνια και τα μπαστουνάκια πιπεριάς. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύω όλα τα υλικά πάνω στην ψηστιέρα 2-3 φορές.

  • Σουρώνω τα ρεβίθια, τα βάζω σε γαβάθα και αμέσως ρίχνω όλα τα ζεστά υλικά της ψηστιέρας. Ανακατεύω απαλά, ενώ αλατοπιπερώνω και προσθέτω ελαιόλαδο και βαλσαμική κρέμα. Πασπαλίζω με το σέλινο. Σερβίρω αμέσως την υπέροχη ζεστή σαλάτα που παίρνει άνετα τη θέση ενός γεύματος.

Καλή επιτυχία

 

Comments

One response to “Ρεβιθοσαλάτα με λουκάνικα και τοματίνια”

  1. fotini vatsithianou

    απλά , νόστιμα, κατανοητά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *