Ρεβιθοσαλάτα η καλοκαιρινή

Πως ένα αγαπημένο όσπριο ξεφεύγει απ’ τα συνηθισμένα και “μεταμορφώνεται” σε μια υπέροχη, δροσερή, καλοκαιρινή σαλάτα.
Και σαν κυρίως γεύμα μπορεί άνετα, με τις σωστές αναλογίες βεβαίως να είναι το φαγητό της οικογένειας.

Υλικά

  • 120 γρ. ρεβίθια
  • 1 μικρό ώριμο αβοκάντο
  • 1 μικρή σφιχτή ντομάτα
  • 1 αγγουράκι
  • Ελιές
  • Φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Γαύρος μαρινάτος σπιτικός
  • Ελαιόλαδο
  • Λεμόνι
  • Βεγκέτα

Διαδικασία

  • Από το βράδυ μουσκεύω τα ρεβίθια. Την επόμενη μέρα τα βράζω ώσπου να μαλακώσουν. Αμέσως και όσο είναι ζεστά τα περιχύνω με λαδολέμονο και τα πασπαλίζω με αρκετή βεγκέτα.

  • Κόβω σε καρεδάκια τη ντομάτα και το αγγουράκι, έχοντας αφαιρέσει τα σπόρια τους. Κόβω σε καρεδάκια και το αβοκάντο. Ψιλοκόβω μερικά φρέσκα κρεμμυδάκια.

  • Ρίχνω σε βαθύ μπολ όλα τα παραπάνω υλικά, ανακατεύω προσεχτικά και διορθώνω σε αλάτι, χυμό λεμονιού ή και ξύδι. Προσθέτω τα φιλετάκια του μαριναρισμένου γαύρου.

  • Όσο για τα φυλλαράκια με τα λεπτά λουλουδάκια που στολίζουν τη σαλάτα μου, να πω ότι είναι από το γνωστό μας φυτό δίκταμο που έχει απίστευτη φόρμα και υπέροχα φύλλα και λουλουδάκια. Νομίζω ότι στόλισαν υπέροχα την εύκολη αυτή καλοκαιρινή μου σαλάτα.
  • Σερβίρω με φρέσκο χωριάτικο σπιτικό ψωμί και ροδέλες μελιτζάνας ψημένες στην τοστιέρα και μαριναρισμένες με μπαλσάμικη κρέμα.

Κοπιάστε

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *