• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Όσπρια 0

Ρεβίθια με κρεμμυδάκια, πράσο και καρότο

By Dimitra Cherouvim · On 18/04/2022

Αγαπάω τα όσπρια και έχω καταφέρει, χωρίς μεγάλο κόπο η αλήθεια, να αγαπά τα όσπρια και η οικογένεια μου, παιδιά κι’ εγγόνια. Σπουδαία υπόθεση να υπάρχουν στην εβδομάδα δυο μέρες με όσπρια. Το θέμα είναι να υπάρχει διάθεση, φαντασία και τα όσπρια να μαγειρεύονται διαφορετικά από τις γνωστές συνταγές. Αυτό εφαρμόζω και νομίζω ότι τα έχω καταφέρει αρκετά καλά. Ένα απ’ τα όσπρια που αγαπώ ιδιαίτερα είναι τα ρεβίθια, πάντα ελληνικά και όποτε μπορώ τα αγοράζω από μικρούς καλλιεργητές. Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου, αλλά τα βρίσκω πάντα νοστιμότερα απ’ αυτά της μαζικής παραγωγής. Όπως και να έχει όμως ας φροντίζουμε να τρώμε τακτικά όσπρια και οπωσδήποτε ελληνικά, ακόμα κι’ αν είναι κάπως πιο ακριβά από τα εισαγωγής, γιατί στην τελική αυτό το παραπάνω που κοστίζουν, γυρίζει τελικά σε μας, σε μορφή γεύσης και ικανοποίησης ότι βοηθάμε τους αγρότες μας που μας προσφέρουν αυτήν την πολύτιμη τροφή.

Υλικά

  • 200 γρ. ρεβίθια
  • 1 μεγάλο πράσο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 καρότο
  • Το χυμό από ένα λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Λεμονοπίπερο ή μαύρο πιπέρι
  • Άνηθος

Διαδικασία

  • Βράζω τα μουλιασμένα από βραδύς, ρεβίθια σε δυνατή φωτιά. Φροντίζω το νερό που έχω βάλει στην κατσαρόλα να σκεπάζει τα ρεβίθια λίγο πιο πάνω απ’ αυτά. Καθαρίζω και κόβω σε ροδέλες το πράσο, τα κρεμμυδάκια, τρίβω το καρότο.

  • Όσο βράζουν τα ρεβίθια, βάζω τα κομμένα κρεμμυδάκια και πράσο σε βαθύ τηγάνι μαζί με το τριμμένο καρότο. Προσθέτω αρκετό ελαιόλαδο και σοτάρω καλά. Αλατοπιπερώνω και αφήνω να σοταριστούν καλά ώσπου να πέσει ο όγκος τους.

  • Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρω σιγά σιγά τα ρεβίθια με μέρος από το ζουμί τους μέσα στο τηγάνι.

  • Αφήνω να γίνει η σύβραση για λίγα λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ακόμα απ’ το ζουμί τους. Αν το ζουμί είναι αρκετό, προσθέτω μια κουταλιά γλυκού άνθος αραβοσίτου μέσα στο χυμό λεμονιού που στο τέλος θα ρίξω στο τηγάνι με τα ρεβίθια. Φροντίζω ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ένα ζουμερό αλλά χυλωμένο πιάτο ρεβιθιών με το πράσο και τα κρεμμυδάκια.

  • Πασπαλίζω με ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρω με ψωμί ολικής. Ένα απίστευτα γευστικό και απλό φαγητό που γίνεται εύκολα και γρήγορα.

Καλή σας επιτυχία, καλή σας απόλαυση

αλάτιάνηθοςελαιόλαδοκαρότοκρεμμυδάκιλεμόνιπιπέριπράσορεβίθι
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Όσπρια

    Γίγαντες με λουκάνικα αγριογούρουνου

  • Όσπρια

    Φασόλια “σαγανάκι” φούρνου

  • Όσπρια

    Φαβοκεφτέδες – Αμοργός

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License