Ρεβίθια με χοιρινές και κολοκύθα

Θέλει λίγο χρόνο, θέλει μια κάποια διαδικασία… όμως έτσι γίνονται τα νόστιμα οικογενειακά Κυριακάτικα ή καθημερινά φαγητά που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι. Λίγα λόγια και πολύ νοστιμιά. Οι φωτογραφίες μιλούν και στάζουν μέλι. Οπωσδήποτε σαλάτα, φέτα η αγία και λευκό ή ροζέ κρασί.

Υλικά (για 4 άτομα + 2 μικρά)

  • 300 γρ. ρεβίθια
  • 4 μεγάλες χοιρινές λαιμού (τρυφερές)
  • 1 μικρή κολοκύθα – σχήμα αχλάδι
  • 1 μεγάλο πράσο
  • Ντομάτες ώριμες
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • Ελαιόλαδο
  • 1 φλ. κρασί λευκό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μπαχάρια για μαρινάρισμα του χοιρινού
  • Θυμάρι

Διαδικασία

  • Βάζω από την προηγούμενη τις 4 μπριζόλες με ελαιόλαδο και διάφορα μπαχάρια – νοστιμιά να μαριναριστούν. Επίσης τα ρεβίθια σε νερό να μαλακώσουν.
  • Την ημέρα της μαγειρικής, καθαρίζω την κολοκύθα και την κόβω σε κυβάκια. Το πράσο σε ροδέλες.

  • Πολτοποιώ ώριμες ντομάτες για τη σάλτσα.

  • Σε πλατύ μεγάλο τηγάνι βάζω μαζί τους κύβους της κολοκύθας με το πράσο και φυλλαράκια φρέσκου θυμαριού. Σοτάρω με αρκετό ελαιόλαδο. Σβήνω με το κρασί.

  • Ρίχνω στο τηγάνι την πολτοποιημένη ντομάτα με τον πελτέ. Αφήνω να βράσουν 2-3 λεπτά.

  • Προσθέτω τα βρασμένα ρεβίθια. Αλατοπιπερώνω ελαφρά. Σε σιγανή φωτιά κάνω τη σίβραση σκάρτα 5 λεπτά.

  • Μεταφέρω όλα τα υλικά του τηγανιού σε μεγάλο ταψί, όπου έχω τακτοποιήσει τις μαριναρισμές χοιρινές.

  • Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 150 βαθμούς περίπου για 60-65 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο νερό ή κρασί. Όλα τα υλικά δένουν τέλεια και το αποτέλεσμά λουκούμι.

Καλή σας επιτυχία

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *