Θέλει λίγο χρόνο, θέλει μια κάποια διαδικασία… όμως έτσι γίνονται τα νόστιμα οικογενειακά Κυριακάτικα ή καθημερινά φαγητά που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι. Λίγα λόγια και πολύ νοστιμιά. Οι φωτογραφίες μιλούν και στάζουν μέλι. Οπωσδήποτε σαλάτα, φέτα η αγία και λευκό ή ροζέ κρασί.
Υλικά (για 4 άτομα + 2 μικρά)
- 300 γρ. ρεβίθια
- 4 μεγάλες χοιρινές λαιμού (τρυφερές)
- 1 μικρή κολοκύθα – σχήμα αχλάδι
- 1 μεγάλο πράσο
- Ντομάτες ώριμες
- 1 κ.σ. πελτέ
- Ελαιόλαδο
- 1 φλ. κρασί λευκό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μπαχάρια για μαρινάρισμα του χοιρινού
- Θυμάρι
Διαδικασία
- Βάζω από την προηγούμενη τις 4 μπριζόλες με ελαιόλαδο και διάφορα μπαχάρια – νοστιμιά να μαριναριστούν. Επίσης τα ρεβίθια σε νερό να μαλακώσουν.
- Την ημέρα της μαγειρικής, καθαρίζω την κολοκύθα και την κόβω σε κυβάκια. Το πράσο σε ροδέλες.
- Πολτοποιώ ώριμες ντομάτες για τη σάλτσα.
- Σε πλατύ μεγάλο τηγάνι βάζω μαζί τους κύβους της κολοκύθας με το πράσο και φυλλαράκια φρέσκου θυμαριού. Σοτάρω με αρκετό ελαιόλαδο. Σβήνω με το κρασί.
- Ρίχνω στο τηγάνι την πολτοποιημένη ντομάτα με τον πελτέ. Αφήνω να βράσουν 2-3 λεπτά.
- Προσθέτω τα βρασμένα ρεβίθια. Αλατοπιπερώνω ελαφρά. Σε σιγανή φωτιά κάνω τη σίβραση σκάρτα 5 λεπτά.
- Μεταφέρω όλα τα υλικά του τηγανιού σε μεγάλο ταψί, όπου έχω τακτοποιήσει τις μαριναρισμές χοιρινές.
- Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 150 βαθμούς περίπου για 60-65 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο νερό ή κρασί. Όλα τα υλικά δένουν τέλεια και το αποτέλεσμά λουκούμι.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply