• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ψάρια 0

Πέστροφες με σάλτσα ντομάτας, κάπαρη και μείγμα βασιλικού στο φούρνο

By Dimitra Cherouvim · On 20/09/2016

Τα παιχνιδίσματα  στην κουζίνα και κατ’ επέκταση στη γεύση δεν έχουν και δεν πρέπει να έχουν τελειωμό. Με αυτό το υψηλό μαγειρικό αξίωμα, σας παρουσιάζω τις σημερινές πέστροφες μου, με μπόλικη φρέσκια ντομάτα και ένα μείγμα (ψευτοπέστο) βασιλικού στην κοιλίτσα τους, που τους δίνει μια σπιρτάδα, στην ούτως ή άλλως ελαφρώς “αδύνατη” γεύση αυτού του ψαριού. Για τους φίλους και φίλες  που αγαπούν το σκόρδο, προτείνω να προσθέσουν αρκετό μαζί με το βασιλικό. Έτυχε να έχω και μερικά κουκουνάρια, περίπου μια γεμάτη κουταλιά της σούπας, χωρίς δισταγμό τα πρόσθεσα στο μείγμα βασιλικού, σκόρδου. Στη σάλτσα, δε θα ξεχάσετε βεβαίως και την κάπαρη. Το αποτέλεσμα; Μια πυκνή, δεμένη κατακόκκινη και γευστικότατη σάλτσα γύρω απ’ τις πέστροφες, που μέσα στην κοιλίτσα τους έκρυβαν μια δεύτερη γευστική έκπληξη, αυτή του βασιλικού.

dolly-varden-trout-ralph-martens

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 2 πέστροφες
  • 3-4 ώριμες ντομάτες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδου
  • 1 ματσάκι βασιλικού
  • 1 γεμάτη κ.σ. κάπαρη
  • Λίγα κουκουνάρια (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

20160915_0006

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζω τα ψάρια και τα βάζω στην άκρη.
  2. Πλένω, ξεφλουδίζω και κόβω σε κυβάκια τις ντομάτες.
  3. Στο μούλτι βάζω τα φύλλα του βασιλικού, τις σκελίδες σκόρδου κομμένες στα δύο, προαιρετικά τα κουκουνάρια, ελαιόλαδο 1-2 κ.σ. γεμάτες και λίγο αλάτι. Πολτοποιώ όσο παίρνει δηλαδή και με το μείγμα αυτό γεμίζω τις κοιλιές των δύο ψαριών, αφού πρώτα τις έχω αλατίσει.
  4. Τοποθετώ τις πέστροφες στο ταψί, τις περιλούζω με τις ντομάτες, αλατίζω, ρίχνω ελαιόλαδο, την κάπαρη, τις βάζω σε καλά προθερμασμένο φούρνο και τις ψήνω στις αντιστάσεις στους 200-220 βαθμούς, περίπου για 45 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν. Δεν χρειάστηκε να προσθέσω καθόλου νερό.
  5. Σερβίρω με βραστά λαχανικά.

20160915_0007     20160915_0010

20160915_0013

20160915_0016

20160915_0018

20160915_0024

Καλή σας επιτυχία

αλάτιβασιλικόςελαιόλαδοκάπαρηντομάταπέστροφασκόρδο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ψάρια

    Κολιοί με μελιτζάνες στο φούρνο

  • Ψάρια

    Ξιφίας στη γκριλιέρα

  • Ψάρια

    Λίτσες με λαχανικά στο φούρνο

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License