Πέρκα λαδολέμονο στο φούρνο

Τα εύκολα και γευστικά στο πιάτο μας. Κατεψυγμένη πέρκα με μπόλικο λαδολέμονο, ελληνικά λεμόνια παρακαλώ γιατί οι φέτες που θα συνοδέψουν και θα ψηθούν με την πέρκα τρώγονται μια χαρά. Μακάρι να είχα βάλει περισσότερες. Συνοδευτικά, είχε κέφι η μαγείρισσα, τηγανιτά κολοκυθάκια με πικάντικο κουρκούτι, το αγαπημένο τσαμναγκάθι και λευκό κρασί!

Υλικά

  • Μια μεγάλη φέτα πέρκα
  • 2 λεμόνια
  • Σκελίδες σκόρδου
  • Ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Ελάχιστο αλάτι

 

Διαδικασία

  • Ξεπαγώνω τη φέτα της πέρκας και την τοποθετώ στο πυρέξ που θα την ψήσω. Αλατίζω και περιχύνω με αρκετό  λαδολέμονο και το πολτοποιημένο σκόρδ0, κόβω 2-3 λεπτές φέτες λεμονιού και τις τοποθετώ πάνω στην πέρκα. Πασπαλίζω με ρίγανη.

  • Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 β. ώσπου να χρυσίσει το ψάρι. Ενδιάμεσα ίσως χρειαστεί λίγο νερό.

  • Σερβίρω με τηγανισμένες φέτες κολοκυθιού σε πικάντικο κουρκούτι και σταμναγκάθι με πολύ πολύ λεμόνι.

Καλή σας επιτυχία, καλύτερη απόλαυση


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *