Πέννες σε κρέμα μπρόκολου

Τα γρήγορα, τα εύκολα, τα πολύ γευστικά ζυμαρικά της πέννας. Ένα τέτοιο πιάτο είναι αυτό που λέμε της ώρας. Μπαίνεις σπίτι, πετάς παπούτσια και τσάντα, βγάζεις αναστεναγμό ανακούφισης και ταυτόχρονα ανοίγεις το μάτι της κουζίνας για να βράσει τα πεννάκια. Βάζεις ποδιά, πιάνεις κοφτερό μαχαίρι, κόβεις το μπρόκολο σε μπουκετάκια, τηγάνι, σκόρδο, κρέμα γάλακτος, τυρί και τσουπ εσύ και ο παραβρισκόμενος στο τραπέζι. Επιβάλλεται ένα δροσερό λευκό κρασί για να δροσίσει στόμα και να φρεσκάρει το μυαλό απ’ τις καθημερινές και επαναλαμβανόμενες σκοτούρες δουλειάς και σπιτιού. Άντε και καλή σας απόλαυση.

Υλικά

  • 200 γρ. πέννες
  • 200 γρ. μπρόκολο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1-2 σκελίδες σκόρδου
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζω να βράσει το νερό. Ρίχνω τις πέννες. Πρέπει να βγουν αλ ντέντε.
  • Όσο βράζουν οι πέννες, παίρνω το ξύλο κοπής, γυρίζω ανάποδα το μικρό μπρόκολο και με ένα κοφτερό μαχαίρι το χωρίζω σε μικρά μπουκετάκια. Πολτοποιώ τις σκελίδες.

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνω μαζί τις πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδου και τα μπουκετάκια του μπρόκολου με αρκετό ελαιόλαδο. Σοτάρω καλά.

  • Ρίχνω την κρέμα γάλακτος και ανακινώ όλα τα υλικά.

  • Σουρώνω τις πέννες, αλλά τις αφήνω με λίγο απ’ το ζεστό νερό τους. Τις ρίχνω στο τηγάνι με την κρέμα μπρόκολου.

  • Σερβίρω με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μου.

Καλή σας απόλαυση

Comments

2 responses to “Πέννες σε κρέμα μπρόκολου”

  1. fotini ΒΑΤΣΙΘΙΑΝΟΥ

    καταπληκτική συνταγή

    1. Δήμητρα Χερουβείμ

      Ευχαριστώ πολύ Φωτεινή, πράγματι πολύ καλή!

Leave a Reply to fotini ΒΑΤΣΙΘΙΑΝΟΥ Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *