• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ψάρια 0

Μυλοκόπι με πράσα στη γάστρα

By Dimitra Cherouvim · On 18/12/2015

Συγγενεύει με το λαβράκι και το σολομό. Είναι φιλύποπτο, σβέλτο και δυνατό ψάρι. Ζει κοντά στις ακτές, σε βυθό με άμμο και φύκια. Του αρέσει επίσης να συχνάζει στις εκβολές των ποταμών. Σκούρο σταχτί ή ασημοπράσινο και στην κοιλιά ασημόλευκο. Το σώμα του είναι φαρδύ και από τη ράχη του μέχρι το στόμα του καμπυλωτό. Το μήκος του μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει πολλές φορές το 1 μέτρο. Το βάρος του κάποιες φορές φτάνει και τα 15 κιλά. Εμείς όμως, για τη σημερινή συνταγή θα αρκεστούμε σε μυλοκόπι του ενός κιλού, ιχθυοκαλλιέργειας, καθαρισμένο και ακέφαλο που βρήκαμε στην αγορά της περιοχής μας. Μυλοκόπι λοιπόν (ή umpina cirhosa) με πράσα και ντοματούλες  στη γάστρα στην πολύ  εύκολη και γευστικότατη συνταγή μας.

20151216_0017.jpg_c+l

Υλικά ( 4-6 άτομα )

  • 1 μυλοκόπι καθαρισμένο του κιλού
  • 1 κιλό πράσα
  • 1-2 ντομάτες
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

20151215_0005

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζω τα πράσα, αφαιρόντας 1-2 από τα εξωτερικά φύλλα, τα χαράσσω κατά μήκος, ώστε να πλυθούν καλά από χώματα που πολλές φορές εισχωρούν ανάμεσα τους και τα κόβω σε 3-4 μεγάλα κομμάτια.
  2. Πλένω και κόβω τις ντομάτες σε λεπτές φετούλες.
  3. Τακτοποιώ πρώτα τα κομμένα πράσα μέσα στο ταψί γάστρα, άλατοπιπερώνω, από πάνω βάζω τις φέτες ντομάτας και τέλος ακουμπώ το καθαρισμένο ψάρι.
  4. Περιχύνω με το κρασί, αρκετό ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνω. Νερό δε χρειάζεται καθόλου. Κλείνω τη γάστρα με το καπάκι της ή με αλουμινόχαρτο.
  5. Ψήνω το φαγητό στον αέρα, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Μετά τα 50 λεπτά αφαιρώ το καπάκι και ψήνω άλλα 5 λεπτά σε δυνατότερη θερμοκρασία, ώστε να πάρει το φαγητό ένα πιο χρυσαφί χρώμα.

20151216_0003 20151216_0005 20151216_0006 20151216_0010 20151216_001220151216_0017

Καλή επιτυχία

αλάτιελαιόλαδοκρασίντομάταπιπέριψάρι
Share Tweet

You Might Also Like

  • Ψάρια

    Ξιφίας στη γκριλιέρα

  • Ψάρια

    Λίτσες με λαχανικά στο φούρνο

  • Ψάρια

    Τόνος μπριαμ

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License