Μελιτζάνες – πίτσα

Αντί να φτιάχνεις τη ζύμη Μαράκι για τη βραδινή πίτσα, αντί να παραγγέλνεις έτοιμη, άσε που αργεί και ο ντελιβεράς, δε φουρνίζεις  εσύ τις δυο μελιτζάνες να τις κάνει πίτσα;! Πέντε μέρες είναι στο ψυγείο και δεν ξέρεις τι να τις κάνεις! Ένα πανεύκολο και κυρίως γευστικότατο ορεκτικό, πίτσα κανονική με βάση όμως τη χαρακτηριστική γλυκόπικρη γεύση της αγαπημένης μελιτζάνας. Κρύα μπύρα στα ποτήρια και στην βεράντα.

Υλικά ( 4 άτομα )

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 ντομάτες ώριμες αλλά σφιχτές ή έτοιμη σπιτική σάλτσα ντομάτας, η οποία δεν θα βγάλει υγρά όπως οι τριμμένες.
  • 2 φέτες ζαμπόν καπνιστό μπούτι
  • 1 φλ.τσ. γεμάτο διάφορα τριμμένα τυριά
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • Φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Αφαιρώ από τις ντομάτες ένα μέρος από τη φλούδα τους στην κάτω τους πλευρά και τις τρίβω στον τρίφτη. Καθαρίζω και πολτοποιώ τις σκελίδες σκόρδου. Πλένω και κόβω τα φυλλαράκια της ρίγανης από τα κλαδάκια τους. Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύω την τριμμένη ντομάτα με τις πολτοποιημένες σκελίδες και τα φυλλαράκια ρίγανης.

     

  • Πλένω τις μελιτζάνες, τις κόβω κατά μήκος, τις χαράσσω με μαχαίρι μπακλαβαδωτά και με ένα κουταλάκι αφαιρώ τη σάρκα τους, προσέχοντας να μην τις τρυπήσω και να αφήσω ένα βαθούλωμα που θα βάλω μέσα τα υλικά μου για την πίτσα.

  • Τις λαδώνω πολύ καλά μέσα έξω και τις βάζω σε ένα ρηχό ταψάκι, το οποίο έχω λαδώσει επίσης. Μοιράζω την τριμμένη ντομάτα στις τέσσερις μισές μελιτζάνες, βάζω μέσα στην ντομάτα ψιλοκομμένο το ζαμπόν και τέλος τις σκεπάζω με τα τυριά.

  • Σκεπάζω το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς περίπου 30-35 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν οι μελιτζάνες. Τέλος αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο ώσπου να ροδίσει και το τυρί. Περίπου 5-6 λεπτά.

  • Οι μελιτζάνες αυτές τρώγονται σαν ορεκτικό, αλλά και σαν κύριο πιάτο μαζί με μπόλικη πράσινη σαλάτα. Δεν βάζω καθόλου αλάτι και πιπέρι μιας και όλα τα υλικά συν τη μελιτζάνα βεβαίως, δίνουν μια εκπληκτική πικάντικη γεύση, όταν ψηθούν.

Καλή σας επιτυχία 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *