Μαραθοτυροκεφτεδάκια (Σύρος)

Οκτώβριος 2014. Βαρύς ο πρωινός  ουρανός, σύννεφα και νοτισμένη ατμόσφαιρα, προμήνυμα για μπόρα, μας κάνει να επιταχύνουμε  το βήμα μας προς το σταθμό του μετρό. Μπρος εμείς, πίσω οι βαλιτσούλες μας και στο ένα χέρι έτοιμη η ομπρέλα για κάθε ενδεχόμενο. Η διαδρομή μας συγκεκριμένη και δεν πρέπει να χάσουμε ούτε ένα λεπτό. Μετρό, τρένο για Πειραιά και από κει το καράβι για τη Σύρο. Τετραήμερο στην όμορφη Ερμούπολη για ένα ενδιαφέρον διεθνές φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων, το animasyros , που έχει γίνει πια θεσμός στο νησί, επτά χρόνια μετά.
Είχαμε την εντύπωση ότι το καράβι θα ήταν μισογεμάτο, λόγω της εποχής, και του άσχημου  καιρού. Λάθος συλλογισμός όμως. Το καράβι φίσκα από νέα παιδιά με προορισμό και αυτά το φεστιβάλ, που δεν λογάριαζαν ούτε το κρύο, ούτε τις ψιχάλες, ούτε του τι καιρός θα επικρατούσε στον  τελικό προορισμό μας τη Σύρο.Τελικά ναι, συμβαίνουν και μικρά καιρικά θαύματα, όπως αυτό που συναντήσαμε στο λιμάνι του όμορφου νησιού, όταν ένας υπέρλαμπρος και ζεστός ήλιος όχι μόνο μας υποδέχτηκε σαν καλός και φιλόξενος οικοδεσπότης, αλλά μας συντρόφευσε όλες τις μέρες που μείναμε στη Σύρα.

20141004_0075.jpg_c+l 20141006_0002.jpg_light 20141004_0145.jpg_light 20141003_0011.jpg_c+l

Απολαύσαμε το φεστιβάλ, αλλά ιδιαιτέρως εγώ απόλαυσα τις  βόλτες μου και την εξαιρετική ξενάγηση στην πανέμορφη Ερμούπολη από τη φίλη Μερόπη,  που ακούραστα με γύρισε σε όλα τα ενδιαφέροντα της πόλης, κτίρια, μουσεία, ιδρύματα, δρόμους και γειτονιές και μου έδωσε πλείστες  πληροφορίες για την ιστορία τη διαδρομή, αλλά και την καθημερινότητα  αυτού του ζωντανού, πανέμορφου και με πολλά πνευματικά ενδιαφέροντα νησιού.

Υλικά (για 20 μαραθοτυροκεφτεδάκια)

  • 1 βολάκι τυρί συριανό
  • 2 αβγά
  • Σιμιγδάλι
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • Ελαιόλαδο

SONY DSC

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβω το μάραθο και τρίβω σε χοντρό τρίφτη το βολάκι.
  2. Σε μια λεκάνη βάζω το τριμμένο τυρί, τα δύο αβγά, το μάραθο και ανακατεύω καλά.
  3. Προσθέτω τόσο σιμιγδάλι (περίπου 2-3 κ.σ. γεμάτες) όσο  να δημιουργηθεί μια κάπως σφιχτή ζύμη.
  4. Πλάθω κεφτεδάκια με βρεγμένα χέρια και τα στρώνω σε  λαδωμένη λαδόκολα, σε ταψί φούρνου.
  5. Τα ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 περίπου 20-25 λεπτά, ανάλογα πάντα με το φούρνο ή ώσπου να ροδίσουν.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Καλή επιτυχία

 


Posted

in

by

Comments

8 responses to “Μαραθοτυροκεφτεδάκια (Σύρος)”

  1. Despina Teloni

    Όμορφη γεύση!!!!!!!!!!!!!!!
    Και να έχουμε κατά νου: Σύρος – Κυκλάδες 2021 Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης!

    1. Πράγματι Δέσποινα πολύ γευστικά αυτά τα μαραθοτυροκεφτεδάκια με το συριανό βολάκι!

  2. ΕΛΕΝΗ ΦΩΤΗ

    τα ζηλεύω!!τα θαυμάζω!!θελω να τα φτιάξω κι γω,αλλά δεν εχω χρόνο!!πάντως εισαι χρυσοχέρα και η αισθητική σου όμορφη!!!

    1. Ελένη, είναι πανεύκολα, γρήγορα στην παρασκευή και πεντανόστιμα. Αξίζουν το χρόνο σου, έστω και με άλλο τυρί!

  3. Eλενη φωτη

    Λατρεύω το μάραθο, τέλεια παρουσίαση,,!!!!!!!!απλα μια υπέροχη συνταγή ,σίγουρα θα τη φτιάξω ολγα ανηψια της Ελένης
    Φωτη

    1. Όλγα ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
      Εύκολη και νόστιμη συνταγή, να την φτιάξεις!

  4. ΜΑΡΙΑ ΣΤ.

    θα ήθελα να ρωτήσω,πόσα γραμμάρια είναι το βολάκι ,επίσης πόσο και πότε βάζω λάδι; Τώρα τα ζυμώνω ,στο περίπου,έβαλα τυρί για σαγανάκι Άνδρου.

    1. Αγαπητή φίλη, δε χρειάζεται να ζυγίζεις τα βολάκια. Φαντάσου σαν ένα κεφτεδάκι κλασικό που φτιάχνουμε για το τηγάνι.
      Όσο για το λάδι, μπορείς να βάλεις λίγο στη ζύμη, αλλά και αυτό δεν είναι απαραίτητο αν δεν το κάνεις.
      Λαδώνουμε το χαρτί ώστε να μην κολλήσουν τα μαραθοκεφτεδάκια μας.
      Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και εύχομαι καλή επιτυχία!

Leave a Reply to Eλενη φωτη Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *