Ανοίγω συρτάρι, βγάζω ποδιά κουζίνας. Ανοίγω ψυγείο, βγάζω μανιτάρια, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ένα τέταρτο μήλο, δυο τρεις φουντίτσες μπρόκολο, ααα… να και υπόλοιπο κόκκινης πιπεριάς, βγάζω το τάπερ με το υπόλοιπο χοιρινό που περίσσεψε απ’ το γιορτινό τραπέζι της πρωτοχρονιάς… μια μικρή φέτα είναι ό,τι πρέπει, κλείνω ψυγείο, ανοίγω ντουλάπι… λάδι, βεγκέτα, ντοματάκια, καπνιστή πάπρικα… κλείνω άνω ντουλάπι, ανοίγω κάτω ντουλάπι, βγάζω τηγάνι, πυρεξάκι και τίπ’ άλλο.
Ουφ… δεν κουράστηκα, ξεκουράστηκα… το αγαπημένο μου πρόβλημα μαγειρικής ή το αγαπημένο μου παζλ μαγειρικής… τα καθαρίζω, τα ψιλοκόβω, τα γεμίζω… τα μανιτάρια καλέ, τα φουρνίζω, τα ξεφουρνίζω, τα σερβίρω και… αχ αχ αχ πίστεψε με, άλλο ένα λουκουμάκι στα πιάτα μας.
Όχι, όχι, μη μου λες ευχαριστώ, φτιάξε το πρώτα και μετά τα λέμε.
Υλικά (κατ’ εκτίμηση)
- 1 κασελάκι μεγάλα μανιτάρια μισό κιλό
- 1 μπολάκι ψιλοκομμένο κρέας ψητό ή βραστό, ό,τι υπάρχει στο ψυγείο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- Τα ποδαράκια των μανιταριών
- 1/4 πράσινο μήλο (αυτό είχα)
- Κόκκινη πιπεριά μια ροδέλα (τόση είχα)
- 2-3 φουντίτσες μπρόκολο
- Ελαιόλαδο
- 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
- 1 κ.γ. βεγκέτα
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Διαδικασία
- Αδειάζω προσεχτικά τα μανιτάρια με ένα μικρό κουταλάκι. Αυτό που βγάζω το φυλάω στο ψυγείο. Τα ποδαράκια τους είναι αρκετά.
- Ψιλοκόβω όλα τα λαχανικά.
- Τα σοτάρω δυνατά με αρκετό ελαιόλαδο, ρίχνω τη βεγκέτα και την πάπρικα. Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρέας, ανακατεύω καλά.
- Γεμίζω τα μανιτάρια. Τους βάζω ένα μικρό κομμάτι φέτα.
- Τα πασπαλίζω με τριμμένο κίτρινο τυρί.
- Τα τοποθετώ στο πυρέξ μου, αφού πρώτα έχω βάλει μια δυνατή πηχτή κόκκινη σάλτα που έφτιαξα με τα ντοματάκια.
- Ψήνω στον αέρα, πάντα προθερμασμένος φούρνος, στου 200 β. για 15-18. δε θέλει παραπάνω, ώσπου να χρυσίσει η κρούστα του τυριού.
Ηδονικά γευστικά τα μανιτάρια μου. Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply