Ξιφίας στη γκριλιέρα

Του είπα, “φέρε μου σαρδέλες”… 
και μου έφερε… ξιφία, pas mal…

Θα με ρωτήσεις τώρα, “πως να ψήσω τον ξιφία;” Ναι, ναι καλά κατάλαβες, αυτό θα σου πω. Γιατί το μυστικό είναι στο μαρινάρισμα. Στο ελαιόλαδο από βραδύς. Τα υπόλοιπα, στα χέρια και την γκριλιέρα σου.

Υλικά

  • 1 φέτα ξιφία (είναι αρκετή για δυο άτομα)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι χοντρό
  • Πιπέρι
  • Λεμόνι
  • Ρίγανη

Διαδικασία

  • Βάζω τη φέτα ξιφία που την έχω κόψει στα δυο, σε ένα μεγάλο μπολ με αρκετό ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ρίγανη.
  • Το επόμενο μεσημέρι ανάβω τη γκριλιέρα μου, αφήνω να κάψει και τοποθετώ τις δυο φέτες όπως είναι με τις μαρινάδες.

  • Αφήνω να ψηθούν 8-10 λεπτά από τη μια πλευρά. Όχι παραπάνω. Γυρίζω τις φέτες με προσοχή και τις ψήνω και από την άλλη πλευρά περίπου κάτι λιγότερο από 10 λεπτά.

  • Σερβίρω με καλά χτυπημένο λαδολέμονο και  πλούσια σαλάτα. Λουκούμι.

Καλή σας επιτυχία


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *