• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ζύμες 2

Κριτσίνια τα πικάντικα με ketchup

By Dimitra Cherouvim · On 17/05/2017

Ήρθε η στιγμή για τα πικάντικα κριτσινάκια με ketchup. Έτσι μετά τα κριτσίνια καρότου και  τα κριστάνια με σπανάκι, θα φτιάξουμε και θα απολαύσουμε τα πικάντικα κριτσινάκια, που θα μας κάνουν συντροφιά ό,τι ώρα της ημέρας  ή και της νύχτας χρειαστεί επειγόντως κάτι να μασουλήσουμε. Προσοχή είναι εθιστικά.

Υλικά ( 60 κομμάτια )

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. σιμιγδάλι χοντρό ή ψιλό (είχα χοντρό και γίνηκαν τέλεια)
  • 120 ml ketchup καυτερή ή κλασική για πιο ήπια γεύση
  • 150 ml ηλιέλαιο
  • 1 κ.σ. κοφτή βεγκέτα ( η βεγκέτα είναι μείγμα αποξηραμένων λαχανικών ιδανικό για πολλές χρήσεις στη μαγειρική )
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη κουζίνας βάζω το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τη βεγκέτα, τη ρίγανη και την πάπρικα. Ανακατεύω καλά.
  2. Προσθέτω όλη την ketchup και το ηλιέλαιο. Στην αρχή ανακατεύω με ένα πιρούνι. Στην συνέχεια αρχίζω να μαζεύω όλα τα υλικά με τα χέρια, να ζυμώνω και να πλάθω μια μπάλα εύπλαστη στην υφή. Η ζύμη ίσως χρειαστεί διόρθωση αν είναι σφιχτή, με λίγο λάδι ή αν είναι πιο ρευστή με λίγο αλεύρι. Οι παραπάνω όμως αναλογίες είναι σωστές.
  3. Πλάθω την μπάλα μου και την αφήνω να ηρεμήσει 30-40 λεπτά.
  4. Τοποθετώ ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί σε ρηχό ταψί φούρνου και αρχίζω να πλάθω τα κριτσίνια μου. Κάθε φορά παίρνω ένα μικρό κομματάκι ζύμης, σαν μικρό καρύδι και πλάθω ανάμεσα στις παλάμες μου ένα μπαστουνάκι. Με τις παραπάνω ποσότητες βγαίνουν περίπου 60 κομμάτια για ένα ταψί φούρνου.
  5. Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς για 22-25 λεπτά. Κλείνω τον φούρνο και αφήνω τα κριτσίνια μου μέσα στον φούρνο άλλα 5 λεπτά.

Καλή σας επιτυχία

αλεύριβεγκέταηλιέλαιοκέτσαππάπρικαρίγανησιμιγδάλι
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ζυμαρικά

    Κρέπες με πικάντικα μανιτάρια

  • Ζύμες

    Κριτσίνια τα πολύκαρπα

  • Ζύμες

    Κριτσίνια χαρουπιού

2 Comments

  • fotini ΒΑΤΣΙΘΙΑΝΟΥ says: 15/04/2021 at 6:12 pm

    Αυτή η συνταγή σου θυμίζει την μάνα σου,γι αυτό την αγαπάς;

    Reply
    • Δήμητρα Χερουβείμ says: 16/04/2021 at 7:45 am

      Ωραίο σχόλιο, σ’ ευχαριστώ πολύ!

      Reply

    Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License