Κριτσίνια καρότου

Μήπως έχεις μια λιγούρα; Μήπως έχεις μοναξιά ή μήπως συντροφιά; Μήπως έχεις το δίχρονο ζουζουνάκι σου  και πρέπει να το ξεγελάσεις πριν το φαγητό; Μήπως έχεις το καθιερωμένο σου five o’ clock tea? Ή μήπως έχεις μια ξαφνική επίσκεψη απογευματινή και πρέπει κάτι να τρατάρεις;

Ό, τι και να έχεις απ’ τα παραπάνω, πρέπει να έχεις και τα κριτσινάκια σου. Κριτσινάκια λοιπόν για κάθε περίσταση και περίπτωση που θα σου τύχει. Εδώ είμαστε εμείς, εγώ δηλαδή και το αγαπημένο μου blog-άκι και σου προσφέρουμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για κριτσίνια με καρότο. Αφού δώσαμε λοιπόν τα κριτσίνια με σπανάκι , μεγάλη επιτυχία, σειρά έχουν τώρα όπως είπαμε τα καροτένια κριτσινάκια. Πιο απαλή γεύση, νόστιμα, τραγανά που τα έχεις σπίτι ή τα κουβαλάς στη τσάντα την  εκδρομική ή του περιπάτου.

clipart_bugs-bunny_animaatjes-33Εδώ να σας πω ότι χρησιμοποίησα και χρησιμοποιώ γενικώς καρότα αγορασμένα από τη λαϊκή, αυτά με την όμορφη πρασινάδα τους που τα βρίσκω σαφώς καλύτερα και γευστικότερα από τα τυποποιημένα του σούπερ μάρκετ ή ακόμα και  από αυτά που βρίσκουμε στους πάγκους της λαϊκής, που συνήθως έχουν όλα το ίδιο σχήμα και μέγεθος.

Στην εύκολη και γρήγορη συνταγή μας λοιπόν που σας την προτείνω θερμά. Θα σας ενθουσιάσει πολύ.

Υλικά (για 35 κριτσινάκια)

  • 250 γρ. αλεύρι (ότι υπάρχει στο ντουλάπι) και λίγο παραπάνω
  • 100 γρ. καρότο τριμμένο σε τρίφτη ή στο μούλτι
  • 120 ml. ελαιόλαδο
  • 120 ml. λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι

20160406_0001

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη βάζω όλα τα υλικά και αρχίζω ανακατεύω στην αρχή με ένα πιρούνι. Κατόπιν αρχίζω να πλάθω τα υλικά μου με τα χέρια, ώσπου να δημιουργηθεί μια όμορφη ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα τοιχώματα της λεκάνης και στα χέρια βεβαίως. Ενδιάμεσα του ζυμώματος ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε κάποιο υγρό ή αλεύρι ώσπου να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα της σωστής ζύμης.
  2. Αφήνω τη ζύμη-μπάλα σκεπασμένη περίπου μισή ώρα ή και παραπάνω, κακό δεν κάνει, και μετά πλάθω μακρόστενα κριτσινάκια, τα οποία τοποθετώ σε ταψί φούρνου στρωμένο με λαδόκολλα.
  3. Ψήνω τα κριτσίνια σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 25 λεπτά, ή ώσπου να ροδίσουν ελαφρώς. Εγώ τα τελευταία 3-4 λεπτά ανέβασα  τη θερμοκρασία στους 220 βαθμούς.

20160406_0008 20160406_0011 20160406_0013 20160406_0014

Καλή σας επιτυχία


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *