• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ζυμαρικά 0

Κριθαράκι σε σάλτσα ντομάτας-αντζούγιας

By Dimitra Cherouvim · On 22/11/2016

Όταν η πρόθεση με γίνεται σε… η γεύση του ζυμαρικού αλλάζει.

Κριθαράκι λοιπόν για σήμερα,  βρασμένο σε σάλτσα ντομάτας που την κάνουν πιο πικάντικη και με μια νύξη καλοκαιρινή, τα φιλετάκια  αντζούγιας και η κάπαρη που θα μπουν τελευταία και μετά το κριθαράκι. Για ακόμα πιο δυνατή γεύση και όποιος αντέξει,  μια ψιλοκομμένη κατακόκκινη, αποξηραμένη καυτερή πιπερίτσα.

20161122_0012-jpg_cl

Υλικά ( για 2 καλές μερίδες )

  • 150 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 1/2 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 60-70 γρ. φιλέτα αντζούγιας
  • 1 κ.σ. γεμάτη κάπαρη
  • 1 πιπερίτσα
  • Μερικά φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης.
  • Ελαιόλαδο
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι

20161122_0003

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και την πιπερίτσα.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω αρκετό ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και την πιπερίτσα (χωρίς τα σπόρια).
  3. Τα σοτάρω για 2-3 λεπτά και ρίχνω τα ντοματάκια κονκασέ.
  4. Αφήνω τη σάλτσα να πάρει 2-3 βράσεις, ρίχνω 2 ποτήρια ζεστό νερό, αλατίζω και ρίχνω το κριθαράκι. Ανακατεύω καλά και αφήνω να βράσει σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ώσπου να πιει τα υγρά του και να χυλώσει. Αν χρειαστεί στη διάρκεια του βρασίματος προσθέτω λίγο ακόμα ζεστό νερό.
  5. Κλείνω το μάτι της κουζίνας και τότε ρίχνω τα φιλετάκια αντζούγιας, την κάπαρη και την πάπρικα. Ανακατεύω μια φορά και σκεπάζω την κατσαρόλα με καθαρή βαμβακερή πετσέτα.
  6. Σερβίρω το κριθαράκι ζεστό, αφού προσθέσω σε κάθε πιάτο 1-2 φιλετάκια αντζούγιας (αυτά μέσα στην κατσαρόλα, σχεδόν λιώνουν) και πασπαλίζω με ψιλοκομμένα φυλλαράκια ρίγανης.

20161122_0004     20161122_0005

20161122_0007     20161122_0008

20161122_0012

Καλή σας επιτυχία

αλάτιαντζούγιαελαιόλαδοκάπαρηκρεμμύδικριθαράκιντοματάκιπάπρικαπιπερίτσαρίγανη
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ζυμαρικά

    Κριθαράκι + μπριάμ (mixed)

  • Ζυμαρικά

    Πέννες με μανιτάρια και κρεμμύδια

  • Ζυμαρικά

    Κρέπες με πικάντικα μανιτάρια

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License