Πολύ εύκολο και γρήγορο ορεκτικό με τα αγαπημένα μας κολοκυθάκια, που μπορούμε να τα μαγειρέψουμε και να τα προσφέρουμε με πολλούς πολλούς τρόπους.
Στην παρακάτω συνταγή που σας προτείνω, αρκεί να τα κόψετε σε μπαστουνάκια, να τα πανάρετε με αβγό, φρυγανιά τριμμένη ανακατεμένη με παρμεζάνα και να τα φουρνίσετε. Διαδικασία απλή, λίγα υλικά και το αποτέλεσμα ξεχωριστό και νόστιμο.
Μπορείτε να τα συνοδέψετε με ότι σάλτσα σας αρέσει ή βρίσκεται έτοιμη στην κουζίνα σας. Από σκέτη μαγιονέζα ή γιαούρτι στραγγιστό ή μαγιονέζα με γιαούρτι, έως απλή κέτσαπ ή πυκνή και πικάντικη σάλτσα ντομάτας που θα φτιάξετε από ώριμες κόκκινες ντομάτες, αρωματισμένη με θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη. Τα σερβίρουμε ζεστά και τραγανά κατευθείαν στο τραπέζι μας.
Υλικά (για 3-4 άτομα)
- 4 κολοκυθάκια ολόφρεσκα και σφιχτά
- 1 αβγό
- 3 φρυγανιές ή παξιμαδάκια
- 1/2 φλ.τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Το πρώτο που κάνω είναι να πλύνω καλά και να κόψω σε μακρόστενα μπαστουνάκια τα κολοκυθάκια. Κάθε κολοκυθάκι και ανάλογα με το μέγεθος βγάζει 6 ή 8 μπαστουνάκια.
- Βάζω τα παξιμαδάκια ή τις φρυγανιές στο μούλτι ή τα κοπανάω στο γουδί και αναμειγνύω καλά το τρίμμα τους με την τριμμένη παρμεζάνα.
- Σπάω το αβγό σε ένα βαθύ πιάτο και το χτυπάω ελαφρά με ένα πιρούνι.
- Αλατοπιπερώνω τα μπαστουνάκια κολοκυθιού και τα βουτώ πρώτα στο χτυπημένο αβγό και μετά, αφού τα τινάξω ελαφριά από το περίσσιο του αβγού, τα τυλίγω με το μείγμα φρυγανιάς, παρμεζάνας.
- Τα τοποθετώ σε ταψί φούρνου στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, περίπου για 25-30 λεπτά πάντα ανάλογα με το φούρνο ή ώσπου να ροδίσουν και πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.
- Τα σερβίρω αμέσως και τα συνοδεύω με γιαούρτι στραγγιστό ή γιαούρτι με λίγη μαγιονέζα ή σκέτο κέτσαπ.
Tip
- Το πιθανότερο να σας περισσέψει μείγμα φρυγανιάς με παρμεζάνα και λίγο αβγό, όπως συνέβη και σε μένα. Ανακατεύετε λοιπόν αυτά τα δυο υλικά, αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και τα τηγανίζεται σαν μια μεγάλη ή μικρή νόστιμη τηγανίτα
Καλή επιτυχία
Leave a Reply