Είχα πολύ καιρό να φτιάξω κανελόνια γεμιστά. Έτσι μια καλή προσφορά στο σούπερ μάρκετ που ήταν φάτσα φόρα για ζυμαρικά καλής και γνωστής μάρκας, με παρακίνησε να αγοράσω ένα πακέτο μαζί με άλλου τύπου ζυμαρικά, ώστε η προσφορά να πιάσει τόπο και τα κανελόνια, ζουμερά, γεμιστά και πεντανόστιμα να βρεθούν στο τραπέζι μας.
Υλικά
- 1 πακέτο κανελόνια (το πακέτο είχε 24 κομμάτια, χρησιμοποίησα τα 20, όσα πήρε το πυρέξ)
- 1 στήθος κοτόπουλου (το ένα κομμάτι απ’ τα δύο)
- 5-6 μανιτάρια λευκά
- 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 200γρ. 2%
- 1 αβγό
- Τυρί τριμμένο που να λιώνει
- Γαρύφαλλο σκόνη
- 1 συσκευασία πουμαρό
- 1 ζωμό λαχανικών
- Ελαιόλαδο
Διαδικασία
- Με κοφτερό μαχαίρι, κόβω σε καρεδάκια τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την ντομάτα. Κόβω και το στήθος σε κυβάκια αλλά σε άλλη επιφάνεια κοπής.
- Τα ρίχνω όλα σε μεγάλο τηγάνι με αρκετό ελαιόλαδο. Προσθέτω και το ζωμό λαχανικών. Ανακατεύω καλά και αφήνω να πέσει ο όγκος τους. Πέντε, έξι λεπτά.
- Με μικρό κουταλάκι μοιράζω τη γέμιση στα κανελόνια, χωρίς να τα γεμίσω πολύ.
- Τα τακτοποιώ στο πυρέξ μου.
- Φτιάχνω μια πικάντικη και μπόλικη σάλτσα με το πουμαρό + 1 ποτήρι νερό και την περιχύνω στα κανελόνια. Η σάλτσα πρέπει να φτάνει στη μέση των ζυμαρικών.
- Σε ένα μπολ χτυπάω το γιαούρτι με λίγο νερό, το αβγό και αρκετό τυρί. Πασπαλίζω με λίγο γαρύφαλλο σκόνη. Περιχύνω πάνω από τη σάλτσα και τα κανελόνια.
- Σκεπάζω το πυρέξ με τα κανελόνια με αλουμινόχαρτο και ψήνω στο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 200 β. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο, χαμηλώνω τη θερμοκρασία και ψήνω άλλα δέκα περίπου λεπτά ώσπου να χρυσίσει η κρέμα γιαουρτιού.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply