Γλυκοπατάτα σούπα βελουτέ με τζίντζερ

Όταν σμίγει το κρύο του Γενάρη με την καυτή βελουτέ σούπα γλυκοπατάτας. Τα υπόλοιπα… στο πιάτο σας!

Υλικά

  • 3 γλυκοπατάτες περίπου 600 γρ. (οι δυο μου βγήκαν κόκκινες η τρίτη κάτασπρη)
  • 1 πράσο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 καροτάκι
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • Ελαιόλαδο
  • Τζίντζερ αρκετό
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • Φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι για πασπάλισμα
  • 1 σπιτικό ζωμό λαχανικών

Παρασκευή

  • Καθαρίζω και κόβω σε κυβάκια τις γλυκοπατάτες, το καρότο, το κρεμμύδι και το πράσο.

  • Τα ρίχνω όλα μαζί στην κατσαρόλα με αρκετό ελαιόλαδο. Πασπαλίζω με τον κουρκουμά, το πιπέρι καγιέν και το τριμμένο τζίντζερ. Ανακατεύω και σοτάρω καλά να μαραθούν.

  • Ρίχνω στην κατσαρόλα μου ζεστό νερό, στο οποίο έχω διαλύσει τον σπιτικό ζωμό λαχανικών, τόση ποσότητα όση να σκεπάζει καλά τα λαχανικά.

  • Βράζω τα λαχανικά σε χαμηλή θερμοκρασία περίπου 15 λεπτά, όσο να μαλακώσουν αρκετά. Τα πολτοποιώ με τη ράβδο και ρίχνω και την κρέμα γάλακτος συν ελάχιστο νερό.

  • Σερβίρω τη σούπα ζεστή και πασπαλίζω με θυμάρι φρέσκο, κόκκους κόκκινου πιπεριού και λεπτές ροδελίτσες κόκκινης πιπεριάς.

Καλή σας επιτυχία και όρεξη καλύτερη

Comments

2 responses to “Γλυκοπατάτα σούπα βελουτέ με τζίντζερ”

  1. vatsithianou fotini

    Ευχαριστουμε

    1. Δήμητρα Χερουβείμ

      Ευχαριστώ κι’ εγώ πολύ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *