• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ψάρια 0

Γαύρος μαρινάτος

By Dimitra Cherouvim · On 12/07/2019

Οικονομικός, εύκολος, παραδοσιακός, ο απόλυτα καλοκαιρινός και γευστικός καλοκαιρινός μεζές. Γαύρος μαρινάτος που θα σας κρατήσει παρέα τις καλοκαιρινές βραδιές σας, σε δροσερές αυλές, ποτισμένους κήπους, μυρωδάτα, πολύχρωμα και ανθισμένα μπαλκόνια. Πρωί πρωί λοιπόν στη λαϊκή για να αγοράσω την πρώτη ανέγγιχτη “φουρνιά” γαύρου και να στρωθώ στη δουλειά. Το ίδιο ζεστό βράδυ τον απολαύσαμε με δροσερό ουζάκι, ελιές, ντοματούλες, ξυδάτα βλήτα και σπιτικό τζατζίκι. Απολαύσαμε όμως και το ολόγιομο φεγγάρι που δέσποζε πάνω απ’ τα κεφάλια μας και μας κρατούσε φωτεινή και γλυκιά παρέα.

Υλικά

  • 500 γρ. γαύρος
  • Αλάτι ψιλό – γίνεται η ίδια δουλειά αν βάλουμε χοντρό αλάτι.
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύδι
  • Ρίγανη

Εκτέλεση

  • Αφαιρώ τα κεφάλια απ’ τα ψαράκια.

  • Κρατάω προσεχτικά κάθε γαύρο με το αριστερό χέρι και με το μεγάλο δάχτυλο πιέζω το ψάρι και αφαιρώ τη ραχοκοκαλιά. Αν χρειαστεί χρησιμοποιώ και ένα μαχαιράκια για βοήθεια. Ξεβγάζω καλά τα ψαράκια και τα αφήνω να στραγγίσουν απ’ τα νερά τους.

  • Σε ένα πλαστικό δοχείο καλύπτω με μια καλή στρώση αλατιού τον πάτο του και αρχίζω να τοποθετώ προσεχτικά τους φιλεταρισμένους γαύρους σε στρώσεις με αρκετό ψιλό αλάτι. Κλείνω καλά το δοχείο και το αφήνω στο ψυγείο για 1-2 ώρες, όχι παραπάνω γιατί θα σκληρύνει το κρέας τους.

     

  • Τα βγάζω απ’ το ψυγείο και τα ξεπλένω ελαφρά απ’ τα αλάτια, φροντίζοντας να μείνει λίγο. Τοποθετώ τους γαύρους σε γυάλινο σκεύος με ελαιόλαδο και αρκετό ξύδι που να τους καλύπτει. Ενδιάμεσα πασπαλίζω με ξερή ρίγανη.

Καλή σας επιτυχία και καλές όμορφες καλοκαιρινές βραδιές.

 

αλάτιγαύροςελαιόλαδοξύδιρίγανη
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ψάρια

    Κολιοί με μελιτζάνες στο φούρνο

  • Ψάρια

    Ξιφίας στη γκριλιέρα

  • Ψάρια

    Λίτσες με λαχανικά στο φούρνο

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License