• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Όσπρια 0

Φαβοκεφτέδες – Αμοργός

By Dimitra Cherouvim · On 14/03/2022

Ιούνιος 2021 και κάπου ανάμεσα σε covid και φτου ξελεφτεριά και ξανά πάλι μέσα και ξανά έξω και μέσα και έξω και τούμπαλιν…
καταφέραμε και πήγαμε για δεύτερη φορά στο πανέμορφο και μοναδικό αυτό κυκλαδωνήσι με τη δική του προσωπικότητα και σφραγίδα στο Αιγαίο.
Αντί αναμνήσεων, σχολίων και περιγραφών του νησιού, θα μιλήσω με φωτογραφίες για τα τοπία, τις ομορφιές, τις παραλίες και τις νοστιμιές του φημισμένου για το γαλάζιο αυτού του νησιού.
Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια… ας ξεκινήσω με τους περίφημους φαβοκεφτέδες του νησιού με φάβα Αμοργού τους οποίους βεβαίως τους τιμήσαμε σε όμορφο χώρο εστίασης.

Υλικά (ενδεικτικά)

  • 1 φλ.τσ. βρασμέναβα φάβα
  • 1 αβγό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Αρκετό άνηθο ή μάραθο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι – εγώ πρόσθεσα και λεμονοπίπερο
  • Αλεύρι, όσο πάρει για να έχω έναν παχύρευστο χυλό για τηγάνισμα

Διαδικασία

  • Βράζω απ’ την προηγούμενη το φάβα (ξαφνιάστηκα όταν έμαθα για πρώτη φορά ότι το όσπριο είναι ουδέτερο – το φάβα). Ψιλοκόβω τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
  • Σε ένα βαθύ σκεύος αναμειγνύω το βρασμένο φάβα, το αβγό, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύω καλά και προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι, ώσπου να έχω ένα παχύρευστο χυλό. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή ώσπου να τηγανίσω.

  • Βάζω στο τηγάνι μου ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο και όταν κάψει παίρνω κουταλιές κουταλιές (με βρεγμένο κουτάλι) και τις ρίχνω στο τηγάνι. Αφήνω να ροδίσουν απ’ τη μια πλευρά και γυρίζω και απ’ την άλλη.

  • Βγάζω τους φαβοκεφτέδες απ’ το τηγάνι και τους τοποθετώ σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το λάδι. Σερβίρω με γιαούρτι ή πηχτή σάλτσα τομάτας.

Καλή σας επιτυχία

Φωτο – εντυπώσεις 

αβγόαλάτιαλεύριάνηθοελαιόλαδοηλιέλαιοκρεμμυδάκιπιπέριφάβα
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Όσπρια

    Γίγαντες με λουκάνικα αγριογούρουνου

  • Όσπρια

    Φασόλια “σαγανάκι” φούρνου

  • Όσπρια

    Ρεβίθια με κρεμμυδάκια, πράσο και καρότο

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License