• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Όσπρια, Σαλάτες 0

Φασόλια pinto σαλάτα

By Dimitra Cherouvim · On 10/04/2017

Τα μικρά “ζωγραφισμένα” ή στικτά (κατά την ισπανική γλώσσα) pinto φασόλια, θυμίζουν τα μπαρμπουνοφάσολα, αλλά τελικά είναι μια άλλη ποικιλία όπως μου εξήγησε ο παραγωγός της λαϊκής, από την οποία τα αγόρασα. “Μαγείρεψε τα σαλάτα και θα με θυμηθείς”. Μου είπε ο νεαρός παραγωγός και αυτόματα θυμήθηκα κάτι παρόμοια φασόλια που είχα αγοράσει από το Ayllon, ένα μικρό χωριό της Ισπανίας, πριν κάποιους μήνες και την αστεία μου προσπάθεια να συνεννοηθώ με τον Ισπανό ηλικιωμένο πωλητή για το πως να τα μαγειρέψω. Τελικά και εκείνα, φασόλια αλα  Ayllon, αλλά και τα σημερινά μου σε σαλάτα, βγήκαν τέλεια.

Για να ξεφύγω κάπως από τη σαλάτα πιαζ προτίμησα τα φρέσκα κρεμμυδάκια, όπως θα δείτε πιο κάτω, να τα σοτάρω ελαφρά και στο τέλος να προσθέσω και μόνο για ένα γύρισμα τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες.
Χορταστική, πλούσια και θρεπτική σαλάτα, άνετα γίνεται και κυρίως πιάτο που μπορεί να συνδυαστεί με τηγανιτά ψαράκια ή μικρά θαλασσινά και να αποτελέσει ένα λουκούλλειο γεύμα για όλη την οικογένεια.

Υλικά ( για 4-5 άτομα )

  • 250 γρ. φασόλια pinto
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Μερικές λιαστές ντομάτες
  • Κάπαρη
  • Ελιές Καλαμών
  • Διάφορα φρέσκα αρωματικά (ματζουρορίγανη, δυόσμο και δενδρολίβανο από τις γλάστρες μου)
  • 1 κ.γ. βεγκέτα (αποξηραμένα μυρωδικά)
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Από το προηγούμενο βράδυ βάζω τα φασόλια σε βαθιά λεκάνη με αρκετό νερό, ώστε να μουλιάσουν.
  2. Την επομένη μέρα τους αλλάζω το νερό και τα βράζω σε δυνατή φωτιά περίπου για 40 λεπτά. Προς το τέλος του βρασίματος προσθέτω αλάτι και το 1 κ.γ. κοφτό βεγκέτα.
  3. Όσο βράζουν τα φασόλια μου, καθαρίζω και κόβω σε ροδέλες τα κρεμμυδάκια και ψιλοκόβω τις λιαστές ντομάτες. Τα σοτάρω όλα σε αρκετό ελαιόλαδο, γιατί αυτό θα είναι και το μόνο λάδι που θα έχει η σαλάτα μου.
  4. Όταν γίνουν τα φασόλια, τα σουρώνω, τα μεταφέρω σε σαλατιέρα, προσθέτω αμέσως τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια με τις ντομάτες, τις ελιές, την κάπαρη και ψιλοκομμένα τα φρέσκα αρωματικά μου. Ανακατεύω καλά και σερβίρω αμέσως τη ζεστή σαλάτα στο τραπέζι.

     

 

Καλή σας επιτυχία

βεγκέταδενδρολίβανοδυόσμοελαιόλαδοελιάκάπαρηκρεμμυδάκιματζουρορίγανηντομάταφασόλι
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Σαλάτες

    Παντζαροσαλάτα με μήλο και καρύδια

  • Σαλάτες

    Κέφαλος σαλάτα πολύχρωμη φανταστική

  • Όσπρια

    Γίγαντες με λουκάνικα αγριογούρουνου

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License