Πριν κάποιους μήνες είχα φτιάξει μάφινς σοκολατένια με τρία μόνο υλικά. Σήμερα λοιπόν που σκεφτόμουνα να φτιάξω ένα κέικ αλλά δεν ήξερα τι, μου ήρθε η σκέψη αυτών των εύκολων μάφινς και των υλικών τους. Αποφάσισα λοιπόν να δοκιμάσω να φτιάξω το κέικ μου με βάση αυτά τα υλικά, κάνοντας όμως κάποιες μικρές τροποποιήσεις ώστε να έχω τη συγκεκριμένη γεύση που ήθελα με λεμόνι και καρύδια. Το αποτέλεσμα εκπληκτικό, ούτε που το φανταζόμουνα. Παρ΄ότι είχα φωτογραφίσει όλη τη διαδικασία παρασκευής του, είχα αποφασίσει ότι αν δεν πετύχαινε όπως το ήθελα, δεν θα το παρουσίαζα. Όπως καταλαβαίνετε βεβαίως και αφού βλέπετε όλη τη συνταγή εδώ, σημαίνει ότι τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα από ότι περίμενα. Ιδανικό για πρωινό, για μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάστε το, θα ενθουσιαστείτε.
Υλικά (για 8-10 άτομα)
- 1 βαζάκι μερέντα ή ότι άλλη πραλίνα φουντουκιού θέλετε, 400 γρ.
- 12 κ.σ. γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή φαρίν απ
- 3 αβγά
- 1/2 φλ.τσαγιού ή και λίγο παραπάνω καρύδια χοντροκομμένα
- Το ξύσμα από 1 μεγάλο χοντρόφλουδο λεμόνι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνω όλη τη μερέντα, τα 3 αβγά και τα καρύδια.
- Ανακατεύω καλά με έναν αβγοδάρτη. Δε χρειάζεται μίξερ.
- Στα παραπάνω αρχίζω και ρίχνω σιγά σιγά και να ανακατεύω βεβαίως τις 12 κ.σ. αλεύρι, ώσπου να έχω το επιθυμητό παχύρευστο μείγμα του κέικ.
- Στο τέλος ρίχνω και το ξύσμα του λεμονιού.
- Αδειάζω το μείγμα σε μακρόστενη μεγάλη φόρμα (η δικιά μου είναι 31Χ11 το εσωτερικό) στον πάτο της οποία και για ευκολία, έχω βάλει ένα μακρόστενο κομμάτι λαδόκολλας.
- Ψήνω το κέικ σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς περίπου 45-50 λεπτά, ανάλογα πάντα με το φούρνο και έχοντας κάνει τη γνωστή δοκιμή με το μαχαίρι ώστε να είμαι σίγουρη ότι το κέικ μου ψήθηκε. Περιμένω να κρυώσει λίγο και το αναποδογυρίζω εύκολα σε πιατέλα.
- Τέλος και προαιρετικά στολίζω την επιφάνεια του κέικ με φέτες λεμονιού, καραμελωμένες με 1 φλ.καφέ ζάχαρη και 2 κ.σ. νερό. Με το λίγο αυτό σιρόπι περιχύνω και το κέικ μου.
Καλή επιτυχία
Leave a Reply