Με το ένα, με το δύο, με το τρία! Και με τρία μόνο υλικά, φτάσαμε αισίως στην εκατοστή συνταγή, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και λίγους μήνες πριν το αγαπημένο μου μαγειρικό blog κλείσει τον πρώτο του χρόνο.
Δε θα μπορούσα βεβαίως να διαλέξω άλλη συνταγή, από μια πανεύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστικότατη γλυκιά πρόταση, αφιερωμένη σε όλες τις φίλες και φίλους που με αγάπη παρακολουθούν αυτή μου τη διαδρομή.
Δε χρειάζονται άλλα λόγια, παρά μόνο να σας παρουσιάσω αυτή την εκπληκτική συνταγή των γλυκών, σοκολατένιων muffins, που γίνονται ανάρπαστα από μικρούς και μεγάλους. Αρκεί να σας πω ότι για να κάνω τη φωτογράφιση, έφτιαξα τα muffins δύο φορές την ίδια μέρα, γιατί η πρώτη δόση έφυγε αμέσως και το γλασάρισμα γίνηκε με τα δεύτερα που βγήκαν και πιο πετυχημένα για να είμαι ειλικρινής.
Υλικά (για 12 muffins )
- 1 βάζο 400 γρ. τη γνωστή μας κρέμα φουντουκιού με κακάο, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
- 2 μεγάλα αβγά ή 3 μικρά
- 10 κ.σ. αλεύρι
- Φιλέ αμυγδάλου ή ψιλοκομμένα καρύδια για το στόλισμα πριν το ψήσιμο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύω πολύ καλά τα τρία πιο πάνω υλικά για να δέσουν μεταξύ τους.
- Στη βάση των θηκών στρώνω ένα μικρό αντικολλητικό στρογγυλό χαρτάκι.
- Βουτυρώνω τις θήκες για τα muffins και μοιράζω προσεχτικά το μείγμα που έφτιαξα.
- Πασπαλίζω με το φιλέ αμυγδάλου ή τα ψιλοκομμένα καρύδια.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
- Αφήνω να κρυώσουν καλά και τα αφαιρώ εύκολα από τις θήκες τους.
Υλικά για το γλασάρισμα (προαιρετικά)
- Το ασπράδι από ένα αβγό.Και το μισό να κρατήσετε από τα αβγά της συνταγής αρκεί και για τα 12.
- Άχνη ζάχαρη, περίπου 1-1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- Μερικές σταγόνες λεμόνι
- Γλυκό του κουταλιού κεράσι ή ότι άλλο θέλετε
Εκτέλεση
- Χτυπώ καλά το ασπράδι με την άχνη και τις σταγόνες λεμονιού, ώσπου να δέσουν και να σφίξουν πολύ καλά τα υλικά.
- Με ένα κουταλάκι ή κορνέ στολίζω τα muffins και στην κορυφή βάζω από ένα κερασάκι.
Παρατηρήσεις
- Αυτή είναι η βασική συνταγή, από κει και πέρα και με τη φαντασία σας μπορείτε να προσθέσετε ότι θέλετε μέσα στη ρευστή ζύμη για τα muffins και να τα στολίσετε σύμφωνα με το γούστο σας.
- Αντί για το γλάσο, μπορείτε να κάνετε την ίδια δουλειά πολύ πιο εύκολα με λιωμένη λευκή σοκολάτα.
Καλή επιτυχία
Leave a Reply