Μάφινς σοκολατένια

Με το ένα, με το δύο, με το τρία! Και με τρία μόνο υλικά, φτάσαμε αισίως στην εκατοστή συνταγή, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και λίγους μήνες πριν το αγαπημένο μου μαγειρικό blog κλείσει τον πρώτο του χρόνο.
Δε θα μπορούσα βεβαίως να διαλέξω άλλη συνταγή, από μια πανεύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστικότατη γλυκιά πρόταση, αφιερωμένη σε όλες τις φίλες και φίλους που με αγάπη παρακολουθούν αυτή μου τη διαδρομή.

Δε χρειάζονται άλλα λόγια, παρά μόνο να σας παρουσιάσω αυτή την εκπληκτική συνταγή των γλυκών, σοκολατένιων muffins, που  γίνονται ανάρπαστα από μικρούς και μεγάλους. Αρκεί να σας πω ότι για να κάνω τη φωτογράφιση, έφτιαξα τα muffins  δύο φορές την ίδια μέρα, γιατί η πρώτη δόση  έφυγε αμέσως και το γλασάρισμα γίνηκε με τα δεύτερα που βγήκαν και πιο πετυχημένα για να είμαι ειλικρινής.

20141210_0006-crop

Υλικά (για 12 muffins )

  • 1 βάζο 400 γρ. τη γνωστή μας  κρέμα φουντουκιού με κακάο, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
  • 2 μεγάλα αβγά ή 3 μικρά
  • 10 κ.σ. αλεύρι
  • Φιλέ αμυγδάλου ή ψιλοκομμένα καρύδια για το στόλισμα πριν το ψήσιμο (προαιρετικά)

20141208_0005

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύω πολύ καλά τα τρία πιο πάνω υλικά για να δέσουν μεταξύ τους.
  2. Στη βάση των θηκών  στρώνω ένα μικρό αντικολλητικό στρογγυλό χαρτάκι.
  3. Βουτυρώνω τις θήκες για τα muffins και μοιράζω προσεχτικά το μείγμα που έφτιαξα.
  4. Πασπαλίζω με το φιλέ αμυγδάλου ή τα ψιλοκομμένα καρύδια.
  5. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
  6. Αφήνω να κρυώσουν καλά και τα αφαιρώ εύκολα από τις θήκες τους.

20141208_0010 20141208_0012 20141208_0018 20141208_0020

Υλικά για το γλασάρισμα (προαιρετικά)

  1. Το ασπράδι από ένα  αβγό.Και το μισό να κρατήσετε από τα αβγά της συνταγής αρκεί και για τα 12.
  2. Άχνη ζάχαρη, περίπου 1-1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  3. Μερικές σταγόνες λεμόνι
  4. Γλυκό του κουταλιού κεράσι ή ότι άλλο θέλετε

20141210_0001

 

Εκτέλεση

  1. Χτυπώ καλά το ασπράδι με την άχνη και τις σταγόνες λεμονιού,  ώσπου να δέσουν και να σφίξουν πολύ καλά τα  υλικά.
  2. Με ένα κουταλάκι ή κορνέ στολίζω τα muffins και στην κορυφή βάζω από ένα κερασάκι.

20141210_0005

20141210_0006 20141210_0009

Παρατηρήσεις

  • Αυτή είναι  η βασική συνταγή, από κει και πέρα και με τη φαντασία σας μπορείτε να προσθέσετε ότι θέλετε μέσα στη ρευστή ζύμη για τα muffins και να τα στολίσετε σύμφωνα με το γούστο σας.
  • Αντί για το γλάσο, μπορείτε να κάνετε την ίδια δουλειά πολύ πιο εύκολα με λιωμένη λευκή σοκολάτα.

Καλή επιτυχία

 


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *