Για άλλη μια φορά, το ανοιχτό ψυγείο σε συνδυασμό με τα ρεβίθια που ετοιμαζόμουν να βράσω, μου έδωσε έμπνευση για να ταιριάξω τα “αταίριαστα” και να φτιάξω ένα πιάτο γευστικότατο, εύκολο, πολύχρωμο και πολυβιταμινούχο. Μισά υλικά, ολοκληρωμένο φαγητό στο τραπέζι της οικογένειας. Τα ζεστά, τραγανά και γεμιστά με κεφαλογραβιέρα ψωμάκια μου, το τέλειο συνοδευτικό μαζί με την κατσικίσια φέτα.
Όσο για κρασάκι, απλό λευκό και κυρίως δροσερό κατευθείαν απ’ την πόρτα του ψυγείου μου.
Υλικά
- 250 γρ. ρεβίθια
- 200 γρ. λευκά μικρά μανιτάρια
- 1 μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι
- Μισή πορτοκαλί πιπεριά
- Μισή ντομάτα
- 1 λεμόνι
- 1 σφηνάκι τσίπουρο ή ούζο
- 1 ζωμό λαχανικών
- Ελαιόλαδο μπόλικο
- Πιπέρι
Διαδικασία
- Βράζω σε δυνατή φωτιά τα ρεβίθια τα οποία έχω μουλιάσει απ’ το προηγούμενο βράδυ.
- Καθαρίζω και κόβω τα λαχανικά μου όπως στη φωτογραφία.
- Σε βαθύ τηγάνι με αρκετό ελαιόλαδο σοτάρω πρώτα το κρεμμυδάκι για 2-3 λεπτά μόνο.
- Προσθέτω τα μανιτάρια, σοτάρω 3-4 λεπτά να πέσει ο όγκος τους και προσθέτω τις λωρίδες της πιπεριάς. Σοτάρω. Σβήνω με το τσίπουρο.
- Προσθέτω το ζωμό λαχανικών και την ψιλοκομμένη ντομάτα. Αφήνω μερικά λεπτά να δέσουν όλα τα υλικά.
- Προσθέτω σιγά σιγά τα βρασμένα ρεβίθια με αρκετό απ’ το ζουμί τους. Σιγοβράζω το φαγητό ώσπου να μελώσουν όλα.
- Τέλος χτυπάω το χυμό του λεμονιού με ελαιόλαδο και μια κουταλιά γλυκού, καυτερή μουστάρδα.
- Περιχύνω το φαγητό και σερβίρω στο τραπέζι με φέτα και ψωμάκια γεμιστά με κεφαλογραβιέρα.
Καλή σας επιτυχία και καλύτερη απόλαυση
Leave a Reply