Σπαγγέτι με τρίμμα αυγοτάραχο

Σπαγγέτι το minimal, το απλό, το γρήγορο, το γευστικό. Τρίμμα αυγοτάραχο, ελάχιστο σκόρδο, μια πιπερίτσα καυτερή, ξύσμα ενός λεμονιού και απόλαυση. Βεβαίως και φρέσκια ρίγανη για χρώμα και ένταση.

Υλικά (για δυο μερίδες)

  • 1/4 σπαγγέτι
  • 2 κ.σ. γεμάτες τρίμμα αυγοτάραχο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πιπερίτσα καυτερή
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • Ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση

  • Βράζω τα σπαγγέτι al dente με ελάχιστο αλάτι, μιας και το τρίμμα αντικαθιστά και το αλάτι.
  • Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρω ελαφρά το σκόρδο ψιλοκομμένο και την πιπερίτσα, την οποία αφαιρώ μετά από το λάδι.

  • Σουρώνω τα μακαρόνια και τα βάζω κατευθείαν με λίγο από το ζεστό τους νερό (2-3 κ.σ.) στο τηγάνι με το λάδι.
  • Προσθέτω από πάνω τις δυο κουταλιές τρίμμα, το ξύσμα του λεμονιού και ψιλοκομμένη τη φρέσκια ρίγανη. Ανακατεύω καλά αλλά απαλά.

  • Σερβίρω ζεστά και με ξερή μυζήθρα.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *