• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Σαλάτες 0

Πιπεριές πολύχρωμες σαλάτα

By Dimitra Cherouvim · On 27/01/2016

20140509_0042.jpg-c+lΗ ημέρα της λαϊκής λειτουργεί για μένα ψυχοθεραπευτικά. Δεν πηγαίνω στη λαϊκή για να ψωνίσω, τρόπος του λέγειν δηλαδή, πηγαίνω πρωτίστως για να απολαύσω χρώματα, φόρμες, πάγκους με νέα προϊόντα ανάλογα με την εποχή, να ακούσω τους παραγωγούς με τις μπάσες, δυνατές και κάποιες φορές άχαρες φωνές τους να διαλαλούν την πραμάτεια τους,  να δω τις γειτόνισσες να συναντιόνται σ΄αυτό το εβδομαδιαίο ραντεβού τους, να λένε τα νέα τους, να ανταλλάσσουν πληροφορίες, να διαμαρτύρονται για τις πολιτικές εξελίξεις και τέλος όλοι και όλες  με γεμάτα τα καρότσια  να γυρίζουμε σπίτι για να τακτοποιήσουμε τα πολλά ψώνια μας. Και η αλήθεια είναι ότι στη λαϊκή μπορείς ακόμα να ψωνίζεις πολλά, καλά και αρκετά φθηνά, φρέσκα πράγματα. Κατ΄ευθείαν από τα χωράφια, στις κουζίνες μας.

Ξέφυγα μήπως; Όχι, όχι! Συνεχίζω να είμαι μέσα στο θέμα μου. Οι πολύχρωμες ντούρες  πιπεριές λοιπόν, που ήταν απλωμένες στον ηλιόλουστο πάγκο της ευγενικής κυρίας, με τράβηξαν τόσο, που χωρίς δεύτερη σκέψη αγόρασα αρκετές  για μια υπέροχη, γευστικότατη, πολύχρωμη και μυρωδάτη σαλάτα που πάει με όλα. Άσε που και να μείνουν μερικές , διατηρούνται θαυμάσια στο ψυγείο για αρκετές μέρες μέσα σε λαδάκι και ξύδι.  Έτσι σήμερα θα απολαύσετε μαζί μου την πολύχρωμη και γλυκιά αυτή πιπεροσαλάτα που σας συστήσω θερμά να την προγραμματίσετε.

Υλικά

  • Πιπεριές μακρόστενες σε διάφορα χρώματα
  • Σκόρδο
  • Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο ή ακόμα καλύτερα αγουρέλαιο
  • Μπαλσάμικο
  • Διάφορα αρωματικά
  • 1 κ.γ. μουστάρδα με μέλι (ή προσθέτετε εσείς 1 κ.γλ. μέλι)

20160127_0006.jpg_c+l

Εκτέλεση

  1. Πλένω τις πιπεριές, τις βάζω σε ταψί και σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 200 βαθμούς. Ψήνω για 8 λεπτά, ώσπου να πάρουν χρώμα και να δω να σκάει η φλούδα τους.
  2. Βγάζω το ταψί από το φούρνο, αναποδογυρίζω τις πιπεριές και τις ξαναβάζω μέσα για να τις ψήσω άλλα 6-7 λεπτά.
  3. Τις βγάζω από το φούρνο, αφαιρώ τη φλούδα τους, τις στραγγίζω καλά, γιατί κατά τη διάρκεια του ψησίματος βγάζουν υγρά και τις αφήνω στην άκρη.
  4. Αρχίζω να ετοιμάζω μια ιδιαίτερα γευστική και ελαφρώς πικάντικη σάλτσα με την οποία και θα περιχύσω τις ψημένες πιπεριές. Πολτοποιώ μια σκελίδα σκόρδου και την αναμιγνύω με αρκετό ελαιόλαδο, 1 κ.σ. μπαλσάμικο, 1 κ.γ. μουστάρδα  και τα φυλλαράκια από ότι αρωματικό έχω στην κουζίνα μου.  Η σάλτσα αυτή δένει και ισορροπεί πολύ καλά με τη γλύκα που έχουν γενικώς οι σαρκώδεις πολύχρωμες πιπεριές.

20160127_0011.jpg_c+l 20160127_0014 20160127_0016

Καλή σας επιτυχία

δενδρολίβανοδυόσμοςελαιόλαδομουστάρδαπιπεριάρίγανησκόρδο
Share Tweet

You Might Also Like

  • Σαλάτες

    Πέστροφα σαλάτα με μπρόκολο και σος αβοκάντο

  • Σαλάτες

    Κοτοσαλάτα (grilled) με αβοκάντο

  • Ζυμαρικά

    Τορτελίνι, ντοματίνια με πέστο βασιλικού

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License