• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ορεκτικά 0

Σπαράγγια ψητά, τυλιγμένα με μπέικον

By Dimitra Cherouvim · On 21/04/2018

Ένα εξαιρετικά φίνο ορεκτικό που το τρυφερό των σπαραγγιών σμίγει αρμονικά και ιδανικά θα έλεγα  με το μπέικον, το οποίο όταν ψηθεί, η τραγανή υφή του πια, θα δέσει τέλεια με τα μαλακά σπαράγγια. Η γεύση αυτών των δύο αντίθετων υλικών απογειώνεται με το “κρίσπι” που δημιουργεί η συγκεκριμένη μαρινάδα στην διάρκεια του σύντομου ψησίματος τους.  Ιδανικό ορεκτικό, της τελευταίας στιγμής, για εκλεκτές στιγμές.

Υλικά (για 7 – 8 άτομα)

  • 1 δεματάκι πράσινα σπαράγγια των 500 γρ.
  • 8-10 φέτες μπέικον
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
  • Μερικές οδοντογλυφίδες

Εκτέλεση

  • Κόβω τα σπαράγγια στο σημείο που λυγίζει ο μίσχος, ώστε να μου μείνει η τρυφερή κορυφή τους με τον αντίστοιχο μίσχο.
  • Τα πλένω καλά και τα αφήνω για λίγο σε νερόξυδο. Τα βγάζω από το νερό, τα στραγγίζω καλά, τα σκουπίζω και τα χωρίζω σε ματσάκια, ανάλογα με τα άτομα που θα τα γευτούν. Εγώ κανόνισα να μου βγουν 7 δεματάκια. Στον πάγκο εργασίας τυλίγω κάθε δεματάκι με μια λωρίδα μπέικον, με τρόπο ώστε να πιάνει αρκετά από τους μίσχους των σπαραγγιών. Στερεώνω με μια οδοντογλυφίδα.

  • Τακτοποιώ τα στερεωμένα δεματάκια, με την οδοντογλυφίδα προς τα κάτω, σε μακρόστενο ρηχό ταψάκι που έχω στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μπολάκι ετοιμάζω τη μαρινάδα με την οποία θα αλείψω τα δεματάκια μου. Βάζω τις δυο κουταλιές ελαιόλαδο, το ξύδι, το πολτοποιημένο σκόρδο, τη ζάχαρη το αλατοπίπερο. Ανακατεύω πολύ καλά και με ένα πινελάκι αλείφω πολύ καλά τα σπαράγγια.

  • Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα τους 250 βαθμούς μόνο για 8-10 λεπτά. Αφαιρώ τις οδοντογλυφίδες και σερβίρω περιχύνοντας τα με έξτρα κρέμα βαλσαμικό ξύδι.

Καλή σας επιτυχία

αλάτιελαιόλαδομπέικονξύδιπιπέρισκόρδοσπαράγγι
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ορεκτικά

    Κρεμμύδια πίκλες

  • Ορεκτικά

    Γουακαμόλε (από τη Θεοδοσία)

  • Ορεκτικά

    Φασόλια πουρές (πιάζ)

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License