• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ψάρια 0

Τονάκι με τοματίνια στο φούρνο

By Dimitra Cherouvim · On 31/05/2020

Κι’ αν συναντηθείτε με τονάκι… παρακαλώ, μην το προσπεράσετε. Χαμογελάστε του φιλικά και βάλτε το στην πολλαπλών χρήσεων τσάντα σας.  Πάρτε του για παρέα πολλά κατακόκκινα τοματίνια, περισσότερα απ’ τα δικά μου, ακούστε που σας λέω, πολλά πολλά σκορδάκια και θυμαράκια. Γυρίστε στην κουζίνα σας, περιποιηθείτε το με περισσή αγάπη και αυτό θα σας το ανταποδώσει με μια μοναδική ζουμερή γλυκύτητα.

Υλικά

  • 1 μεγάλο τονάκι
  • 500 γρ. τοματίνια – και περισσότερα να βάλετε ακόμα καλύτερα, γίνονται γλύκισμα
  • Πολλές πολλές σκελίδες σκόρδου
  • Το χυμό από ένα λεμόνι
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Πλένω καλά το τονάκι μου. Μου το είχε καθαρίσει ο ψαράς.
  • Πλένω καλά τα τοματίνια και τα τρυπάω 2-3 φορές με ένα μυτερό πιρουνάκι.Κόβω σε κομματάκια τις σκελίδες σκόρδου.

  • Ανακατεύω τα τοματίνια με τα σκόρδα και τα φυλλαράκια του θυμαριού.

  • Βάζω το ψάρι σε σκεύος και τριγύρω του τα τοματίνια με τα σκόρδα και το θυμάρι. Χώνω στην κοιλιά του ψαριού μερικά κλαδάκια θυμαριού.Περιχύνω με το λεμόνι, το κρασί και τέλος με το ελαιόλαδο. Αλάτι δεν βάζω καθόλου. Είναι τόσο γευστικό που το προτίμησα ανάλατο. Ούτε που φαίνεται.

  • Ψήνω στις αντιστάσεις στους 220 βαθμούς περίπου για μια ώρα, ώσπου να σκάσουν τα τοματίνια και το ψάρι.

  • Απίστευτη γεύση τόσο το ψάρι, όσο και τα καλοψημένα τοματίνια με τα σκόρδα και το θυμαράκι.

Κι αν βρείτε τονάκι, μην το προσπεράσετε.

ελαιόλαδοθυμάρικρασίλεμόνισκόρδοτοματίνιτόνος
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ψάρια

    Ξιφίας στη γκριλιέρα

  • Ψάρια

    Λίτσες με λαχανικά στο φούρνο

  • Ψάρια

    Τόνος μπριαμ

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License