Θράψαλα γεμιστά με τυριά και μανιτάρια στο φούρνο

Τα θράψαλα, τα παραγνωρισμένα ξαδελφάκια των καλαμαριών, βρίσκουν πάντα μια περίοπτη θέση στην κουζίνα, όταν με φαντασία και κυρίως αγάπη σμίγουν υλικά που θα δέσουν και θα δώσουν ένα εξαιρετικά γευστικό πιάτο στο τραπέζι μας.

Υλικά

  • 4 μεγάλα θράψαλα
  • 1 κεσεδάκι μανιτάρια καφέ
  • Μπλε τυρί
  • Λίγη φέτα πικάντικη
  • 3 κρεμμυδάκια
  • Μισή ντομάτα
  • Το χυμό από ένα λεμόνι
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  • Κόβω σε ροδέλες τα κρεμμυδάκια, σε κυβάκια τη ντομάτα. Σπάω με πιρούνι το μπλε τυρί και τη φέτα και τα αναμειγνύω.

  • Αναμειγνύω τα κρεμμυδάκια με τη ντομάτα και τα τυριά.

  • Γεμίζω τα καθαρά θράψαλα με το παραπάνω μείγμα και τα κλείνω με οδοντογλυφίδα.

  • Τα τοποθετώ σε πυρέξ, τακτοποιώ ανάμεσα τα μανιταράκια κομμένα στα δύο και ρίχνω αρκετό ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού.

  • Ψήνω σε δυνατό φούρνο περίπου για 30 λ. ώσπου να μαλακώσουν τα θράψαλα και να χρυσίσουν τα μανιταράκια.

  • Τα θράψαλα έτοιμα, γευστικότατα με μια εξαιρετική πικάντικη γέμιση, την ιδιαίτερη γεύση των καφέ μανιταριών και της δυνατής σάλτσας που δημιουργήθηκε με το ψήσιμο.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *