Σου αρέσει το σπανακόρυζο; Ναι;! Και μένα.
Σου αρέσει ο τραχανάς; Ναι; Και μένα.
Βγάλε λοιπόν το δεύτερο συνθετικό απ’ το σπανακό-ρυζο… και βάλε τραχανά! Και μάλιστα πικάντικο και καυτερό. Ιδιαίτερο ζυμαρικό που φτιάχνανε εδώ και χρόνια μαμάδες και γιαγιάδες ανά την επικράτεια. Τότε που στα όμορφα χωριά μας, μια κατσικούλα ή ένα προβατάκι έδιναν το γάλα τους για τη σπιτική χρήση.
Εντάξει σε καταλαβαίνω που να βάλεις την κατσικούλα της γιαγιάς… στο μπαλκόνι ή στον κοινόχρηστο της πολυ πολυκατοικίας που μένεις.
Οπόταν πήγαινε για ψώνια και βάλε στη λίστα και στη σακούλα σου ένα σακουλάκι πικάντικο κόκκινο τραχανά από πιπεριές ή ό,τι άλλο βρεις στα ράφια του Σ.Μ. σου και σου ανοίγει την όρεξη για γευστικές εναλλαγές.
Υλικά
- 500-600 γρ. σπανάκι
- 1 μεγάλο καρότο
- 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 50-60 γρ. τραχανά πικάντικο
- Ελαιόλαδο μπόλικο
- Αλατοπίπερο
- Το χυμό από 1 λεμόνι
Διαδικασία
- Καθαρίζω και πλένω το σπανάκι. Το κόβω στη μέση.
- Τρίβω το καρότο και κόβω τα κρεμμυδάκια σε φετούλες.
- Ρίχνω το καρότο και τα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα με ελαιόλαδο και σοτάρω 2-3 λεπτά.
- Προσθέτω το σπανάκι και αλατοπιπερώνω.
- Ανακατεύω απαλά και όταν πέσει ο όγκος του, ρίχνω και τον τραχανά. Προσθέτω νερό, τόσο που να σκεπάζει όλα τα υλικά.
- Βράζω το φαγητό σε χαμηλή θερμοκρασία, ώσπου να φύγουν τα υγρά και να γίνει ο τραχανάς.
- Κλείνω τη φωτιά, χτυπάω λαδολένομο και το ρίχνω πάνω απ’ το σπανακοτραχανότο.
- Σερβίρω με καλαθάκι Λήμνου και σπιτικά ψωμάκια.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply